αποζημιώσεις, συμψηφισμός;;;
αποζημιώσεις, συμψηφισμός;;;

Διαμαρτύρονται οι αγρότες Ιεράπετρας και Σητείας δια μέσου των συλλογικών τους οργάνων, για παρακράτηση των κοινοτικών ενισχύσεων των αγροτών για τυχών οφειλές.

Με κοινή επιστολή προς τους: Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, Υπουργό Οικονομικών, κ. Γκίκα ΧαρδούβεληΥπουργό Εργασίας, Κοιν.  Ασφάλισης & Πρόνοιας, κ. Ιωάννη Βρούτση, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,    κ. Γεώργιο Καρασμάνη και τον Αναπλ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Πάρι Κουκουλόπουλο, ζητούν να μην εφαρμοστεί αυτή η λογική.

Αξιότιμοι Κύριοι,

Οι αγρότες της περιοχής μας είναι ανάστατοι λόγω της απόρριψης, χωρίς καν να τεθούν σε ψηφοφορία, οι τροπολογίες που κατέθεσαν βουλευτές για την μη παρακράτηση των κοινοτικών ενισχύσεων των αγροτών για τυχών οφειλές προς ΟΓΑ, ΕΛΓΑ Εφορίες κ.α.

Το γεγονός αυτό μας δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες και έρχεται σε αντίθεση με δηλώσεις Υπουργών της Κυβέρνησής σας. Τη στιγμή μάλιστα που με τροπολογία που ενσωματώθηκε σε νομοσχέδιο και με την προσθήκη που προβλέπει ότι «κατόπιν σχετικής συμφωνίας με την ΗΔΙΚΑ Α.Ε., οι φορείς που καταβάλλουν πάσης φύσεως, πληρωμές, επιδοτήσεις, αποζημιώσεις, επιχορηγήσεις και δανειοδοτήσεις, μπορούν να αποστέλλουν οι ίδιοι στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τα ποσά προς πίστωση των δικαιούχων και τα ποσά προς πίστωση των λογαριασμών των ασφαλιστικών οργανισμών κατόπιν της ανωτέρω διασταύρωσης και αποστολής των αναγκαίων στοιχείων από την ΗΔΙΚΑ ΑΕ στους ανωτέρω φορείς». Με την τροποποίηση προσθήκη αυτή οι αγροτικές επιδοτήσεις είναι στο έλεος της ΗΔΙΚΑ.

Επιμένουμε ότι η παρακράτηση των αγροτικών ενισχύσεων είναι παράνομη σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανονισμούς. Οι όποιες οφειλές των αγροτών προς το Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς μπορούν να εισπραχθούν μέσω της ρύθμισης που ήδη προωθείται.

Δεν κατανοούμε λοιπόν τη σπουδή να παρακρατήσετε ποσά της Ενιαίας Ενίσχυσης-Επιδότησης από τους δικαιούχους σε μια δύσκολη περίοδο για τους αγρότες. Θέτετε με αυτό τον τρόπο σε κίνδυνο τη γεωργική παραγωγή και δυσκολεύετε αφάνταστα την επιβίωση της αγροτικής οικογένειας.

Ζητούμε έστω και την τελευταία ώρα να αναθεωρήσετε τυχών σχεδιασμούς σας για παρακράτηση ποσού από τις κοινοτικές ενισχύσεις-επιδοτήσεις προς Ασφαλιστικούς Οργανισμούς και Δημόσιο.

Το κλίμα δυσαρέσκειας και απόγνωσης είναι τεράστιο. Στο βαθμό που προχωρήσετε σε παρακράτηση των κοινοτικών ενισχύσεων-επιδοτήσεων θα συναντήσετε την καθολική αντίδραση των αγροτών.

Για την ΕΑΣ Ιεράπετρας  Ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Πανακομιχελάκης Γεώργιος

Για τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας  Ο Πρόεδρος Μαλλιωτάκης Μιχαήλ

Για τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Σητείας Ο Πρόεδρος Τσιφετάκης Γεώργιος

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos