Ασθένειες και εχθροί της ελιάς, εσπερίδα στη Σητεία
ενημέρωση του κοινού, σχετικά με τις ασθένειες και τους εχθρούς της ελιάς

Η πρώτη από τις ενημερωτικές εσπερίδες που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης σε όλο το νησί, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή στη Σητεία. Σκοπός  της εσπερίδας «Ασθένειες και Εχθροί της Ελιάς» είναι η ενημέρωση του κοινού,  σχετικά με τις ασθένειες και τους εχθρούς της ελιάς, καθώς και η μετάδοση σχετικής επιστημονικής γνώσης.

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με το ΓΕΩ.ΤΕ.Ε Κρήτης, τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα» Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, το Δήμο Σητείας και το Επιμελητήριο Λασιθίου.

Χαιρετίζοντας ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή τομέα, Μανόλης Χνάρης ανέδειξε την σημασία της Ελαιοκομίας για την Κρήτη, μιλώντας για επιτακτική ανάγκη ενημέρωσης του κοινού σε θέματα φυτοπροστασίας.

Ακολούθησαν εισηγήσεις  από τον Δρ. Μανόλη Μαρκάκη για τις Ασθένειες της Ελιάς, (ΕΛΓΟ «Δήμητρα», Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου) και το Δρ. Μανόλη Ροδιτάκη, Αντιπρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ Παραρτήματος  Κρήτης, με θέμα τους Εντομολογικούς  Εχθρούς  της Ελιάς καθώς και ομιλία του Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Αντώνη Παρασκευόπουλου,  για την Φυτοπροστασία της Ελιάς στην Μεσσηνία.

Η ημερίδα έκλεισε με τη Γεωπόνο της Π.Ε. Λασιθίου Αγγελική Καραταράκη, η οποία αναφέρθηκε στην «Εφαρμογή του Προγράμματος Δακοκτονίας στην Περιφέρεια Κρήτης».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών για το θέμα.

Παραβρέθηκαν ο  Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, οι δήμαρχοι Σητείας Γιώργος Ζερβάκης και Ιεράπετρας, Θεοδόσιος Καλαντζάκης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Τσιφετάκης Γιώργος και Ξενικάκης Κωνσταντίνος, η Αναστασία Πλακάκη Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Κρήτης Κώστας Φωτάκης  και πλήθος παραγωγών.  

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos