βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ έκκληση για κινητοποίηση του Υπουργείου
χιονισμένα ελαιόδενδρα

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, οι βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να κινητοποιηθεί άμεσα το υπουργείο για καταγραφή των ζημιών και στήριξη των παραγωγών.

Αθήνα 13/1/2017

Η Κρήτη επλήγη τις τελευταίες εβδομάδες από πρωτόγνωρα για την περιοχή, ακραία καιρικά φαινόμενα, με συνέπεια να προκληθούν εκτεταμένες καταστροφές στη γεωργία και στην κτηνοτροφία του νησιού.

Οι παραγωγοί κάνουν λόγο για μεγάλης έκτασης καταστροφές στην αγροτική δραστηριότητα, στην φυτική παραγωγή και το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

Η πρωτόγνωρη και βίαιη ένταση και μορφή των φυσικών φαινομένων που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες απαιτεί την ανάλογη κινητοποίηση του Υπουργείου και των αρμόδιων υπηρεσιών για να έχουμε μια ευκρινή και ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης άμεσα, καθώς και την πλήρη καταγραφή των καταστροφών.

Για τον λόγο αυτό κρίνεται επιβεβλημένη η ενεργοποίηση του άρθρο 20 του ν.2190/1994, για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, προκειμένου άμεσα και χωρίς καμία χρονοτριβή, να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες που προκύπτουν εξαιτίας των ανωτέρω έκτακτων περιστάσεων.

 

Οι βουλευτές Κρήτης

Βαγιωνάκη Βάλια

Βαρδάκης Σωκράτης

Ηγουμενίδης Νικόλαος

Θραψανιώτης Μανώλης

Μιχελογιαννάκης Γιάννης

Μπαλωμενάκης Αντώνης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos