από τη κινητοποίηση στο Ηράκλειο
από τη κινητοποίηση στο Ηράκλειο

Στην έκδοση ψηφίσματος στήριξης και συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ψήφισμα:

«Το Δ.Σ Ιεράπετρας εκφράζει την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα και στον αγώνα του αγροτικού κόσμου.

Ο αγροτικός κόσμος και κατ’ επέκταση ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας που αποτελούν  βασικούς πυλώνες της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής ανάπτυξης πλήττεται βάναυσα από τα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση.

Είναι φανερό πως σε μια περίοδο έντονης και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, όπως η σημερινή, η αντιαγροτική πολιτική της Κυβέρνησης σε συνδυασμό με τους αστάθμητους παράγοντες που επηρεάζουν την αγροτική παραγωγή και το γεωργικό εισόδημα, εξοντώνουν τον αγροτικό κόσμο, στραγγαλίζουν τα εναπομείναντα περιθώρια ανάπτυξής του και οδηγούν στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες αγροτικές οικογένειες.

Το Δ.Σ της Ιεράπετρας, εκπροσωπώντας μια κοινωνία που έχει επενδύσει πολλά στον αγροτικό τομέα και κυρίως στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες με υψηλές εισροές και μεγάλο ρίσκο, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των αγροτών μας και προ του κινδύνου οικονομικής ασφυξίας που μπορεί να δημιουργηθεί στον χώρο εξ΄ αιτίας της μη έγκαιρης μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων στις αγορές, απαιτεί από την Κυβέρνηση:

  1. Την άμεση απόσυρση των επίμαχων νομοσχεδίων και την έναρξη διαλόγου με τους αγρότες από μηδενική βάση, όπως απαιτούν.
  2. Να προετοιμαστεί για την εφαρμογή του Νόμου 4256/2014, ο οποίος προβλέπει τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας για έγκαιρη και ομαλή μεταφορά των ευπαθών προϊόντων».

Το ελάχιστο που απαιτούμε είναι η εφαρμογή του Νόμου».

Ο πρόεδρος Δ.Σ

Ιωάννης Τζιρβελάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos