Δωρεάν Ημερίδα: Φαρμακευτικά Φυτά κ Super Foods
Δωρεάν Ημερίδα: Φαρμακευτικά Φυτά κ Super Foods – Επενδυτικές προοπτικές, καλλιέργεια, εμπορική εκμετάλλευση

Αν και η Ελλάδα βυθίζεται όλο και βαθύτερα στην κρίση, μια μικρή ομάδα από συμπατριώτες μας φαίνεται να μην επηρεάζεται καθόλου από τις δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις.

Ο λόγος φυσικά για τους καλλιεργητές βοτάνων και super foods οι οποίοι, σε πείσμα των συγκυριών, καταφέρνουν να έχουν όχι μόνο σταθερά αλλά και συνήθως αρκετά εισοδήματα. Αν και παλιότερα η προοπτική να ασχοληθεί κανείς με τη γη δεν ακουγόταν και τόσο ελκυστική, πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Πολλοί άνθρωποι στρέφονται προς τον πρωτογενή τομέα και κυρίως στις εναλλακτικές καλλιέργειες. Αν σε αυτούς προσθέσουμε και όλους τους αγρότες που σταδιακά στρέφουν την παραγωγή τους προς αυτή την κατεύθυνση, είναι σαφές ότι το ρεύμα προς τις εναλλακτικές καλλιέργειες είναι αρκετά ισχυρό.
Είναι όμως αυτή η στροφή δικαιολογημένη; Μπορούν τα φαρμακευτικά φυτά και τα super foods να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα; Υπάρχει ενδιαφέρον από τις αγορές του εξωτερικού για παρόμοια Ελληνικά προϊόντα; Στην ημερίδα που διοργανώνει το Αττικό Φυτωριακό Πάρκο στα πλαίσια του Money Show 2017, διακεκριμένοι ομιλητές θα αναλύσουν διεξοδικά τις προοπτικές και τις προκλήσεις που θα χαρακτηρίζουν τις νέες καλλιέργειες. Επιπλέον θα απαντήσουν σε απορίες του κοινού για τις δυνατότητες που υπάρχουν τόσο για εκείνους που σκέφτονται να ασχοληθούν με τις καλλιέργειες αυτές ξεκινώντας από το μηδέν, όσο και σε άτομα που είναι ήδη αγρότες.
Ομιλητές:
  • Θάνος Βαϊόπουλος Γεωπόνος – Επιστημονικός υπεύθυνος Αττικού Φυτωριακού Πάρκου
  • Μόσχος Πολυσίου καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών – Συγγραφέας Βιβλίων και μεγάλου αριθμού ερευνητικών μελετών.
  • Βασίλειος Δαφνής διευθύνων σύμβουλος της Berryland, εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα της καλλιέργειας, μεταποίησης και εμπορικής διάθεσης super foods
  • Ορέστης Δαβίας, βιολόγος – Συγγραφέας βιβλίων για την ελληνική χλωρίδα
  • Κατερίνα Φίλη Ειδική Παιδαγωγός και Ψυχολόγος – Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή και την Εκπαίδευση Ενηλίκων.
Παρουσιαστής, Αντρέας Ι. Μπαρμπούτσης, Γεωπόνος – Αρχιτέκτονας Τοπίου, υπεύθυνος θεματικής έρευνας και σχεδιασμού των εκπομπών «Κηπουρέματα», «Πράσινες Αποστολές» και «Ιστορίες Γης» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και ραδιοφωνικός παραγωγός στο ΑΝΤ1 Radio.
Ημερομηνία διεξαγωγής: Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, 14.00 – 17.00, Αίθουσα Galaxy του Athens, Hilton.
Για δήλωση συμμετοχής κάντε κλικ εδώ:
Για πληροφορίες καλέστε στο 2109654194 (08.30 – 16.30) ή στείλτε e-mail στο tani@tani.gr.
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos