Ενδιαφέρον για την Κρήτη και τα προϊόντα της από εισαγωγείς και ΜΜΕ της Γερμανίας
επαφές σε Ηράκλειο και Χανιά

Με στόχο την γνωριμία και προώθηση των πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων ήρθαν στην Κρήτη εισαγωγείς τροφίμων από την Γερμανία και δημοσιογράφοι οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από τις ομορφιές της Κρήτης ,την ποιότητα των πιστοποιημένων Κρητικών αγροτικών προϊόντων,

τις νοστιμιές της Κρητικής κουζίνας, τις επισκέψεις τους σε επιχειρήσεις, εκφράζοντας παράλληλα την χαρά τους για τις συναντήσεις τους με Κρητικούς επιχειρηματίες, τον Περιφερειάρχη, την ηγεσία και τα στελέχη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.

Η αποστολή έγινε από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «THE EUROPEAN FOOD MASTERS – TASTE THE AUTHENTIC», το οποίο πραγματοποιεί δράσεις με στόχο την ενδυνάμωση της εικόνας των Κρητικών προϊόντων, με έμφαση στα εμβληματικά τρόφιμα που έχουν χαρακτηριστεί ως Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. ή Βιολογικά.

Οι Γερμανοί επιχειρηματίες-εισαγωγείς και δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν σε περιοχές Χανίων και Ηρακλείου ενώ με την παρουσία του Τάσου Κουρουπάκη προέδρου της Αγροδιατροφικής και στελεχών της υπηρεσίας, η αποστολή επισκέφτηκε πιστοποιημένες επιχειρήσεις και τα μέλη της γνώρισαν τα εκλεκτά Κρητικά προϊόντα, τον τρόπο καλλιέργειας, παρασκευής, τυποποίησης τους κ.α.

Επίσης πραγματοποιήσαν στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis στο Ηράκλειο προσωπικές επαγγελματικές συναντήσεις (B2B) με Κρητικούς επιχειρηματίες πιστοποιημένων επιχειρήσεων όπου και υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο κ Κουρουπάκης, χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις συναντήσεις που έγιναν στην προώθηση των πιστοποιημένων Κρητικών προϊόντων, τονίζοντας ότι υπήρξε και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Παράλληλα διευκρίνισε ότι για όσες Κρητικές πιστοποιημένες επιχειρήσεις λόγω πίεσης χρόνου δεν ήταν εφικτό να γίνουν συναντήσεις τώρα, αυτές θα καλυφθούν σε επόμενες αποστολές, στις δυο-τρείς, ακόμα που προβλέπει το πρόγραμμα σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Τους εισαγωγείς-επιχειρηματίες στις επαγγελματικές συναντήσεις τους στο ξενοδοχείο επισκέφτηκε και καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης ενώ συνεντεύξεις για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, τα προϊόντα και την οικονομία της, πήραν από τον κ Αρναουτάκη οι εκπρόσωποι των Γερμανικών ΜΜΕ, έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου. Παρόν επίσης από την Περιφέρεια στις συναντήσεις ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στον πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης, ο Αντιπρόεδρος της Αγροδιατροφικής Αλέξανδρος Στεφανάκης και το μέλος του δ.σ. της Αγροδιατροφικής Περιφερειακός Σύμβουλος Σταύρος Τζεδάκης.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα με πολλές δράσεις με στόχο να ενδυναμώσουμε την εικόνα των Κρητικών προϊόντων με έμφαση τα πιστοποιημένα τρόφιμα με ονομασία και προέλευση, αλλά και να περάσουμε το μήνυμα της αξίας της πιστοποίησης που έχει να κάνει με την ποιότητα, την ταυτότητα, την ανταγωνιστικότητα και προβολή των πιστοποιημένων προϊόντων και επιχειρήσεων» δήλωσε σε ΜΜΕ της Κρήτης ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε, ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνονται εξαγωγές προϊόντων από το νησί μας όπως επίσης πολύ σημαντικό είναι τα Κρητικά προϊόντα να μπουν σε μεγάλες ποσότητες στα ξενοδοχεία της Κρήτης καθώς κάθε χρόνο δεχόμαστε εκατομμύρια  τουριστών.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos