από την εκδήλωση στο Σκαλάνι
σύγχρονες τεχνικές καλλιέργειας ελιάς και αμπέλου

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαλανίου, η εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου για τις σύγχρονες τεχνικές καλλιέργειας ελιάς και αμπέλου

και την ώθηση προς τη δημιουργία, τη παραγωγικότητα, την καινοτομία και την αναγνωρισιμότητα ευαίσθητων παραγωγικών δυνάμεων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ηρακλείου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κόσμου και εκτός από τον Αντιδήμαρχο Αγροτικού Τομέα κ. Πέτρο Ινιωτάκη παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Κώστας Βαρδαβάς , η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας κα Στέλλα Αρχοντάκη , ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ηρακλείου κ.Νίκος Φακουρέλης , ο Πρόεδρος της ΔΟΠΦΜΑΗ κ. Γιώργος Βουρεξάκης , ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Σκαλανίου κ. Τρουλιτάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ.Αντώνης Κοκολάκης , ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Γιάννης Λυραράκης , Τοπικοί Σύμβουλοι, κ.α.

Ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ινιωτάκης αναφέρθηκε στην συνεχή προσπάθεια της νέας Δημοτικής Αρχής να ενημερώνει και να υποστηρίζει με διάφορους τρόπους και μέσα την ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου με στόχο την υλοποίηση του οράματος της για αναβάθμιση της αγροτικής παραγωγής και αποκατάσταση ισόρροπης σχέσης μεταξύ αστικού και αγροτικού περιβάλλοντος, μεταξύ ζωής στο χωριό και πόλης. Σε κάθε περίπτωση η προσπάθειες αυτές θα συνεχιστούν έως να υπάρξει ένα επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ομιλητές ήταν ο κ. Κολιοραδάκης Γεώργιος, Καθηγητής Εφαρμογών Αμπελουργίας  Δενδροκομίας Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων ο οποίος ανέπτυξε πόσο σημαντικό είναι το κλάδεμα στην ελιά και πόσο πολύ επηρεάζει την καρποφορία της, όπως επίσης ανέπτυξε και τις τεχνικές του εμβολιασμού στο αμπέλι.

Ο κ. Καλαμπόκης Αλκιβιάδης, Πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης ανέπτυξε την σημασία της τυποποίησης, συσκευασίας, ονομασίας προέλευσης και επωνυμίας των προϊόντων σε σχέση με την αύξηση των εξαγωγών,  ενώ η κα Στυλιανού Ευγενία, Αντιπρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Παρ/μα Κρήτης και Γεωπόνος  MSc ανέπτυξε τις θέσεις του Επιμελητηρίου σε σχέση με την καλλιέργεια παραδοσιακών και εναλλακτικών καλλιεργειών και τις τάσεις της παγκόσμιας και εγχώριας γεωργίας.

Μετά το τέλος των ομιλιών, ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των παρεβρισκομένων οι οποίοι εκδήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα που αναπτύχθηκαν, ενώ προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα της περιοχής.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos