Να αποζημιωθούν άμεσα αμπελουργοί, ελαιοπαραγωγοί και οι άλλοι παραγωγοί
μια μηλιά μετά το χαλάζι

Με επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου,

ζητά να αποζημιωθούν άμεσα οι αμπελουργοί, οι ελαιοπαραγωγοί και οι άλλοι παραγωγοί για τις ζημιές που υπέστησαν.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

Η έντονη χαλαζόπτωση και οι σφοδρές βροχοπτώσεις σε διάφορες περιοχές του Νομού Ηρακλείου τις προηγούμενες ημέρες, είχαν σαν αποτέλεσμα την πρόκληση μεγάλων ζημιών στα αμπέλια, στις ελιές και σε άλλες καλλιέργειες.

Η ανησυχία των αγροτών στις  περιοχές που επλήγησαν, στις οποίες -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνονται ο Προφήτης Ηλίας, οι Αρχάνες, τα Καλέσα, η Αυγενική, οι Δαφνές είναι έντονη.

Οι αγρότες παραγωγοί και οι παραγωγοί υπαίθριων καλλιεργειών, έχουν υποστεί μεγάλη μείωση του εισοδήματος τους, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, γι’ αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνουν έγκαιρα οι εκτιμήσεις των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πληρωμής των αποζημιώσεων.

Επειδή τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημιές.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

-Ποιος είναι ο σχεδιασμός και το χρονοδιάγραμμα για την εκτίμηση των ζημιών και την άμεση πληρωμή των αποζημιώσεων στους αμπελουργούς, στους ελαιοπαραγωγούς και  στους άλλους παραγωγούς που είδαν τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα;.».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos