ελαιόδενδρα κλαδεμένα
ελαιόδενδρα κλαδεμένα

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της «Κιβωτού Σπόρων» ομάδα πρωτοβουλίας προετοίμασε συντονισμένη παρέμβαση για την Οικολογική Γεωργία,

τόσο σε γνωστικό – θεωρητικό επίπεδο όσο και σε πρακτικό, με εφαρμογή των γνώσεων στα εδάφη του τόπου μας.

Η ομάδα σκοπεύει να μεταφέρει και να εμπλουτίσει την πετυχημένη Ελληνική και Διεθνή εμπειρία.

Την Τετάρτη 4/3/2015 η ομάδα θα ασχοληθεί με τα «παραγωγικά κλαδέματα ελαιοδέντρων». Την δράση θα στηρίξουν εξειδικευμένα μέλη. Το σχέδιο έχει ως εξής :

Εκτίμηση των δεδομένων για την απόφαση του τρόπου κλαδέματος ( φυσική και ηλικιακή κατάσταση των δένδρων, πυκνότητα φύτευσης, ικανότητα του εδάφους κλπ) σε λιόφυτα μελών της ομάδας στο Καλό Χωριό, την Παχιά Άμμο και το Καβούσι.

Συμπεράσματα από προηγούμενα κλαδέματα για ορθές και λάθος εφαρμογές.

Παρουσίαση λιόφυτου που εφαρμόζεται Φυσική Καλλιέργεια χωρίς χημικά λιπάσματα και συμπεράσματα για την αποδοτικότητα και την ποιότητα του.

Συντονισμένο κλάδεμα δένδρων επί τόπου και εξήγηση του τρόπου εφαρμογής.

Επίδειξη μηχανήματος για τον θρυμματισμό των λιόκλαδων και παραμονή τους στο χωράφι για εμπλουτισμό του εδάφους ή κομποστοποίηση.

Πιστεύουμε ότι μόνο αν η οικολογική γεωργία κερδίσει το έδαφος που δικαιωματικά της ανήκει, θα οδηγηθούμε στην παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, στην διατήρηση και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και στην προάσπιση της υγείας μας.

Εκτιμούμε ότι είναι αναγκαία η διάδοση και η παραγωγή τεχνογνωσίας σε όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την οικολογική γεωργία και κτηνοτροφία, σε επαγγελματικό επίπεδο (καλλιεργητές, γεωτεχνικοί, ερευνητές, σύμβουλοι κ.α.), αλλά ακόμα και ως ερασιτέχνες που ενδιαφέρονται να παράγουν προϊόντα ποιοτικής διατροφής για τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Το σημείο συνάντησης την Τετάρτη 4/3/2015 και ώρα 13.30 είναι στο Σταυρό, επί της Κ.Καραμανλή αμέσως μετά τον κυκλικό κόμβο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6973-764507, 6944-548153

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos