ΟΡΓΩΝΟΥΜΕ - ΟΡΓανΩΝΟΥΜΕ
ΟΡΓΩΝΟΥΜΕ – ΟΡΓανΩΝΟΥΜΕ

Το 21ο  Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών “ΟΡΓΩΝΟΥΜΕ -ΟΡΓανΩΝΟΥΜΕ” ολοκλήρωσε τις εργασίες του την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου

έπειτα από τρεις ημέρες γεμάτες γνώση, καινοτομία, εκπαίδευση και συν -εργασίες.

Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από την Π.Ε.Ν.Α., το Κέντρο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων και τελούσε υπό την αιγίδα του ΥΠ.Α.Α.&Τ.
Με θέμα την αγροτική επιχειρηματικότητα και μέσα από πρωτοπόρες διαδικασίες και μεθόδους εκπαίδευσηςγια τον αγροτικό κόσμο, αυτή τη φορά οι νέοι και επαγγελματίες γεωργοί είχαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και λόγο.
Σε μια διαφορετική τελετή έναρξης που κήρυξε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, για πρώτη φορά οι νέοι αγρότες είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν απέναντι στην πολιτική ηγεσία και να διεκδικήσουν πειστικές απαντήσεις.
Ο Ειδικός Γραμματέας του ΥΠ.Α.Α.&Τ κ. Δημήτρης Ιατρίδης, βρέθηκε στο βήμα και απάντησε ευθέως και ένα προς ένα, τα δύσκολα ερωτήματα που τέθηκαν από το κοινό.
Η τελετή έναρξης ολοκληρώθηκε με τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των κομμάτων που κλήθηκαν να τοποθετηθούν με συνέπεια σε ένα αυστηρό χρονικό περιθώριο.
ΟΡΓΩΝΟΥΜΕ - ΟΡΓανΩΝΟΥΜΕ
ΟΡΓΩΝΟΥΜΕ – ΟΡΓανΩΝΟΥΜΕ

Στις επόμενες μέρες του συνεδρίου και αξιοποιώντας τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του “The Ranch” στο Σοφικό Κορινθίας, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά εργαστήρια

σχετικά με την αγροτική επιχειρηματικότητα,να αναπτύξουν μέσα από βιωματικά σεμινάρια τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες, να ενημερωθούν για τα φλέγοντα θέματα της φορολογίας, των εξαγωγών και των   αναπτυξιακών προγραμμάτων, ενώ συμμετείχαν και σε τέσσερις διαγωνισμούς όπου μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού και της κινητροδότησης έμαθαν τη σημασία της συνέπειας και του επαγγελματισμού, της  συνεργασίας και της δημιουργικότητας.
Πλατινένιος, αλλά και ουσιαστικός χορηγός για την άρτια ολοκλήρωση του συνεδρίου ήταν η Haifa Ν.Α. Ευρώπης. Οι νικητές των δραστηριοτήτων επιβραβεύθηκαν από την Μινέρβα Ελαιουργική Α.Ε., που ήταν ο Χρυσός Χορηγός του Συνεδρίου.
Τηντελετή λήξης του Συνεδρίου κήρυξε ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Απόστολος Παπαφωτίου.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos