ο ΕΓΛΑ απαιτεί ασφαλιστικές εισφορές για τα καμένα
μέσα στα καμένα ο Αργύρης Πανταζής ενημερώνει τον Βασίλη Κεγκέρογλου

Ερώτηση προς τον Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου, με θέμα: «Ακόμη δεν έχει γίνει η εξατομίκευση ζημιών και ο ΕΛΓΑ απαιτεί καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για τα καμένα»,κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου.

Αν και έχουν περάσει επτά και πλέον μήνες από τις καταστροφικές πυρκαγιές  στην περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας Λασιθίου Κρήτης που κατέκαψαν χιλιάδες στρέμματα ελαιώνων, θερμοκηπίων με κηπευτικά, δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις και κατέστρεψαν δίκτυα και θερμοκήπια, με ανυπολόγιστες ζημιές τόσο σε ζωικό όσο και φυτικό κεφάλαιο, δεν προχωρεί ικανοποιητικά η εξατομίκευση των ζημιών.

Αντίθετα, με την αδράνεια που δείχνει η Κυβέρνηση στο θέμα της ολοκλήρωσης εξατομίκευσης των ζημιών,  έρχεται εντελώς παράνομα και απαιτεί από τους πληγέντες την καταβολή εισφορών στον ΕΛΓΑ για δενδρώδεις καλλιέργειες, όπως οι ελαιοκαλλιέργειες, για τις οποίες θα απαιτηθούν τουλάχιστον 5-6 χρόνια προκειμένου να επανέλθουν στην παραγωγή.

Επειδή οι κάτοικοι της περιοχής νιώθουν οργή και αγανάκτηση για τον εμπαιγμό τους από μεριά της Κυβέρνησης.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  • Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να απαλλαγούν οι πληγέντες των ανωτέρω περιοχών από την υποχρέωση να καταβάλλουν εισφορές στον ΕΛΓΑ για μια ανύπαρκτη παραγωγή;
  • Ποιο το χρονοδιάγραμμα εκτίμησης των ζημιών και πληρωμής των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς;

Ο ερωτών Βουλευτής

Βασίλης Κεγκέρογλου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos