Παράταση για δήλωση βοσκήσιμων εκτάσεων
Παράταση για δήλωση βοσκήσιμων εκτάσεων

Η Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει τα φυσικά και  νομικά πρόσωπα (ιδιώτες, Δήμοι, Ιερές Μονές, Συν/σμοί κ.α.), οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους βοσκήσιμες εκτάσεις,   ότι, παρατείνεται μέχρι και τις 29 Δεκεμβρίου  2017

η ημερομηνία  υποβολής αίτησης ένταξης των εκτάσεων τους,  στα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης, στο πλαίσιο του Ν. 4351/2015(ΦΕΚ 164 Α’).

Υπενθυμίζουμε ότι,  με τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης ρυθμίζονται οι όροι χρήσης των βοσκήσιμων γαιών, σύμφωνα με τις την υφιστάμενη νομοθεσία, με σκοπό την αειφόρο διαχείριση και αξιοποίηση  τους.  Συγκεκριμένα, επιδιώκεται η αναλυτική περιγραφή των εκτάσεων, του καθεστώτος χρήσης τους, καθώς και του παραγωγικού δυναμικού τους, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τον χωρικό προσδιορισμό της βοσκήσιμης γης, την έκταση και τη βοσκοικανότητα της. Επιπλέον, καθορίζονται έργα υποδομής, βελτιώσεις στις εφαρμοζόμενες καλλιεργητικές τεχνικές και γίνεται υπολογισμός του κόστους ανάπτυξης και διαχείρισης των εκτάσεων, συμπεριλαμβανομένου και του ζωικού κεφαλαίου.

Επισημαίνεται ότι, η εκπόνηση, υποβολή και έγκριση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως και τις 31-01-2019. Μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας,  σε περιπτώσεις μη ύπαρξης εγκεκριμένου διαχειριστικού σχεδίου βόσκησης, δεν θα επιτραπεί η ενεργοποίηση δικαιωμάτων ενίσχυσης που αντιστοιχούν στις εν λόγω εκτάσεις.

Οι  αιτήσεις υποβάλλονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κρήτης και στις κατά τόπου Περιφερειακές Ενότητες.

Πληροφορίες: Δ/νση Αγροτική Οικονομίας, Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής,  Νικ. Πλαστήρα 100, κα. Κατερίνα Ξυδάκη, τηλ. 2810309340 – 2810309318  και email: xydaki@crete.gov.gr.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos