Στο Καλό Χωριό για τα δασικούς χαρακτηρισμούς
ο πρόεδρος ενημερώνει

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο κοινοτικό κατάστημα του Καλού Χωριού, με αφορμή τη πρόταση χαρακτηρισμού μεγάλου μέρους του παραθαλάσσιου μετώπου, αλλά και του κάμπου ως δασικού.

Η πρόταση αυτή της διεύθυνσης δασών Λασιθίου, που υπάρχει εδώ και κάποιο διάστημα, δεν έγινε άμεσα γνωστή με αποτέλεσμα τα περιθώρια αντίδρασης να στενεύουν.

Στο Καλό Χωριό για τα δασικούς χαρακτηρισμούς
λίγη η συμμετοχή παρά το μέγεθος του προβλήματος

Για το λόγο αυτό μαζεύτηκε, μικρός σε σχέση με το πρόβλημα, αριθμός κατοίκων της περιοχής που θίγονται και συζήτησαν τρόπους αντίδρασης που μάλλον δεν θα οδηγήσουν πουθενά, λόγω και της δυσκινησίας των φορέων όσο και την έλλειψη ειδικών. Ακόμα πολλά από όσα ακούστηκαν δεν έχουν σχέση με τη πραγματικότητα, όπως για παράδειγμα ότι θα πάρει την έκταση το ΤΑΙΠΕΔ. Απλά ο συνδυασμός των απαγορεύσεων της δασικής με την αρχαιολογία, δεν καταργεί την ιδιοκτησία, δεν αφήνει όμως και περιθώρια για τη παραμικρή επένδυση, εάν υπάρχει σκέψη βέβαια.

Ο πρόεδρος κ. Μανδουράρης θα μαζέψει τα στοιχεία όσων θελήσουν να αντιδράσουν και σε συνεννόηση με τους δικηγόρους του δήμου Αγίου Νικολάου θα εκδηλωθεί η όποια αντίδραση, με προσφυγή στο ΣτΕ κατά της απόφασης.

Το ερώτημα βέβαια προς την διεύθυνση δασών: πως χαρακτηρίζονται δασικές εκτάσεις που καλλιεργούνται για δεκαετίες, ίσως και πάνω από αιώνα; Κάτι το οποίο αποδεικνύεται εύκολα με τις αεροφωτογραφίες;

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos