ο θάνατος και η ζωή απέχουν μόνο λίγα μέτρα συρματοπλέγματος...
ο θάνατος και η ζωή απέχουν μόνο λίγα μέτρα συρματοπλέγματος…

Στην πρόσφατη συνάντηση των μελών της επιτροπής των Συλλόγων και Φορέων για την βόσκηση, που πραγματοποιήθηκε την 20/8/14 στα γραφεία του ΠΣ Κάτω Χωριού,

έγινε εκτενής αναφορά στα συνεχιζόμενα κρούσματα καταστροφής καλλιεργειών και περίφραξης εκτάσεων απο συγκεκριμένους κτηνοτρόφους όχι μόνον στον ορεινό όγκο της Θρυπτής αλλα και στους ημιορεινούς όγκους της ευρύτερης περιοχής. Τονίστηκε για μία ακόμη φορά η έλλειψη ελέγχων ως πρός το καθεστώς νομιμότητας των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, η απουσία έγκυρων ενοικιαστηρίων και η ολοκληρωτική αδιαφορία απέναντι στους νόμους.

  • Αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον κ, Θ, Καλαντζάκη, άμα τη αναλήψει της νέας δημοτικής αρχής στην Ιεράπετρα, με την ελπίδα να ληφθούν πλέον συγκεκριμένα και αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και των περιουσιών των κατοίκων.
  • Συζητήθηκε επίσης πρόταση για προσφυγή στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με τίς παραλείψεις των αρμοδίων αρχών στην επίλυση του χρονίζοντος (απο 30ετίας) αυτού προβλήματος. Θα ζητηθεί δε να την συνυπογράψουν οι πάρεδροι των δημοτικων διαμερισμάτων, οι πολιτιστικοί Σύλλογοι και Κινήσεις της περιοχής.
  • Παράλληλα αποφασίστηκε να γίνουν παρεμβάσεις σχετικά με την οργανωμένη αντίδραση των κατοίκων για την προστασία των περιουσιών τους. Οι ενέργειες αυτές θα συγκεκριμενοποιηθούν στις επόμενες συναντήσεις της επιτροπής ενω τα συμπεράσματα και οι προτάσεις της συνάντησης θα ανακοινωθούν στην ολομέλεια των Συλλόγων που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα 25/8 στίς 7:30 μμ στο Σταυρό (Καπίστρι)
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos