Συνάντηση με θέμα την ανεξέλεγκτη βόσκηση ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας κ.Θεοδοσίου Καλαντζάκη και προέδρων των τοπικών κοινοτήτων.

Στη συνάντηση παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκης, κ. Αργύριος Πανταζής και κ.Μαρία Σκυβάλου-Ρουμελιωτάκη καθώς και η Γενική Γραμματέας του Δήμου.

Οι πρόεδροι παρουσίασαν διεξοδικά το τεράστιο πρόβλημα που υφίσταται και αναφέρθηκαν στις ζημιές που προκαλούνται καθημερινά σε περιφράξεις, αγροτεμάχια, κοιμητήρια, παραλίες, πηγές, κήπους και σε πολλά επιπλέον σημεία ενώ ταυτόχρονα μετέφεραν την ανάγκη των κατοίκων να βρεθεί μία οριστική λύση.

Ο κ. Καλαντζάκης αφού ευχαρίστησε τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για τη μεγάλη προσωπική προσπάθεια που καταβάλλουν για τον περιορισμό του φαινομένου, τόνισε:

«Οι Υπηρεσίες του Δήμου σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες κάνουν μία μεγάλη προσπάθεια ελέγχου και περιορισμού του φαινομένου της ανεξέλεγκτης βόσκησης τηρώντας τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

   Έχει ενεργοποιηθεί η επιτροπή σταυλισμού, η οποία συστάθηκε σε εφαρμογή του νόμου 4056/2012, και ασχολείται συστηματικά με τον έλεγχο των ανεπιτήρητων ζώων, έχοντας επιτελέσει σημαντικό έργο τα τελευταία χρόνια.

   Μετά την ενημέρωση που λαμβάνω από τα τοπικά συμβούλια και τις γενικές συνελεύσεις για το πρόβλημα που συνεχίζει να υφίσταται και να δημιουργεί αναστάτωση στους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων, θα ενημερώσω για πολλοστή φορά όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, τους βουλευτές του νομού καθώς επίσης και την Περιφέρεια.

Παρακολουθώ στενά το θέμα της ανεξέλεγκτης βόσκησης γιατί είναι απαράδεκτο να συνεχίζει να υφίσταται εν έτει 2018. Πρέπει άμεσα να υπάρξει δραστική κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων, ώστε να αποτραπούν περαιτέρω δυσάρεστες καταστάσεις και καταστροφές και το φαινόμενο να εκλείψει.»

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos