Σύσκεψη για την αγροτική ασφάλεια από τη διεύθυνση δασών Λασιθίου
από τη σύσκεψη στη διεύθυνση δασών Λασιθίου

Σύσκεψη για την αγροτική ασφάλεια στην ύπαιθρο του νομού, αλλά κυρίως για την ανεξέλεγκτη βόσκηση, προκάλεσε το πρωί της Παρασκευής (14/7), ο διευθυντής δασών Λασιθίου Μανώλης Συλλιγάρδος.

Μετά από τη σχετική πρόσκληση στη συνάντηση παραβρέθηκαν, ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο δήμαρχος οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, οι αντιδήμαρχοι Αγίου Νικολάου Δέσποινα Καρνιαδάκη και Σπύρος Μασσάρος, ο αντιδήμαρχος Σητείας κ. Λατζανάκης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κριτσάς Νίκος Ζαχαριάδης, ο διευθυντής αστυνομίας Λασιθίου κ Παπαδάκης και ο διοικητής των ΤΑΕ.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τη παραβατική συμπεριφορά των κτηνοτρόφων, το υπάρχον νομικό πλαίσιο που καλούνται να εφαρμόσουν, οι εμπλεκόμενοι φορείς και το αμφίβολο αποτέλεσμα, με τα ερωτηματικά να γίνονται όλο και περισσότερα.

Πως συλλαμβάνει κανείς τα αδέσποτα, τι τα κάνει, συνήθως τι αποφάσεις βγάζει το δικαστήριο, πως προστατεύονται οι καλλιέργειες, γεωργικές ζώνες και μη, τι γίνονται οι επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συμφωνήθηκε μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης κάθε δήμος και φορέας να καταλήξει σε μια σειρά μέτρα και αποφάσεις, τα οποία στη συνέχεια θα μεταφέρει σε ένα σύνολο η διεύθυνση δασών Λασιθίου, για να τις μεταφέρει στον αρμόδιο ή στους αρμόδιους υπουργούς συνοδεία των δημάρχων, ούτως ώστε να υπάρξει πίεση να προχωρήσουν κάποιες ρυθμίσεις, προς όφελος όλων.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos