να μην κλείνει ποτέ η παιδιατρική του Γ.Ν.Α.Ν.
να μην κλείνει ποτέ η παιδιατρική του Γ.Ν.Α.Ν.

Με τα έντονα χρώματα των ζωγραφιών τους έστειλαν το μήνυμα τους το μεσημέρι της Πέμπτης (18/12) τα παιδιά του Αγίου Νικολάου προς όλους τους αρμόδιους

ώστε αν μην κλείσει ποτέ ούτε για μέρα η παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, του κεντρικού νοσοκομείου του νομού. Παιδιά νηπιαγωγείων και τάξεων Δημοτικών μαζί με τους γονείς τους, μέλη των συλλόγων τριτέκνων και των Πολυτέκνων, των εργαζομένων του νοσοκομείου κ.α.

Η δράση που ήταν ενταγμένη στις δράσεις που είχαν αποφασίσει οι γονείς της περιοχής όταν τους έγινε γνωστό ότι η παιδιατρική του νοσοκομείου θα μείνει κλειστή από τις 21 έως τις 27 του μήνα λόγω έλλειψης της κάλυψης των εφημεριών.

.... κάτω τα χέρια σας από το νοσοκομείο μας ....
…. κάτω τα χέρια σας από το νοσοκομείο μας ….

Τις προηγούμενες μέρες το θέμα έτρεξε και ο γιατρός που έχει βρεθεί από την Ικαρία έχει ξεκινήσει την πορεία του προς το Ηράκλειο και το Βενιζέλειο όπου έχει ζητήσει μετάταξη με την δέσμευση από τον διοικητή της ΔΥΠΕ Κρήτης Αντώνη Γρηγοράκη και την σύμφωνη γνώμη του ίδιου του γιατρού ότι θα αποσπαστεί στον Άγιο Νικόλαο μέχρι να βρεθεί μόνιμος γιατρός. Η διαδικασία εξελίσσεται απίστευτα αργά και έτσι σύμφωνα με δήλωση που έκανε προς τους γονείς ο διοικητής του ΓΝΑΝ Μανόλης Μακρονικολάκης τελικά η παιδιατρική του Αγίου Νικολάου το Σάββατο θα κλείσει και όλα τα περιστατικά θα πηγαίνουν στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας και τα πιο σοβαρά στο Ηράκλειο ενώ ήδη οι γονείς των οποίων τα παιδιά νοσηλεύονται στον Άγιο Νικόλαο τα ετοιμάζουν για την μεταφορά τους στην Ιεράπετρα.

Με δεδομένο δε ότι οι μέρες που έρχονται είναι πολλές εξ αυτών αργίες οπότε όλες οι διαδικασίες της μετακίνησης γιατρού παγώνουν, τότε ξανά η κλινική θα λειτουργήσει στις 27 του μήνα ενώ θα είναι κλειστή για λίγες μέρες αυτή της Ιεράπετρας.

Οι γονείς και οι λοιποί φορείς συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε κατάσταση επικοινωνίας, λυπούμαστε που δεν έγινε εφικτό να κρατηθεί ανοικτή τούτες τις Άγιες μέρες η παιδιατρική του νοσοκομείου μας και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο να αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο, την υγεία των παιδιών μας ζητώντας την άμεση κάλυψη με παιδίατρους της κλινικής αλλά και γενικότερη ενίσχυση με γιατρούς και προσωπικό του ΓΝΑΝ.

Επιτροπή γονέων Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos