Αγρότες Σητείας για άρνηση θέσης Δημοτικής Αρχής
Έχουμε την συμπαράσταση του αγροτικού κόσμου της επαρχίας μας και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και θα συνεχίσουμε

Στις 9 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση με μεγάλη συμμετοχή συνδημοτών μας έξω από το Δημαρχείο Σητείας όπου καταλήξαμε σε ένα συγκεκριμένο ψήφισμα που το καταθέσαμε σε πάμπολλους φορείς και συλλόγους, ανάμεσα τους και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου ώστε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας να συζητηθεί και να πάρει θέση.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις στις 15 Οκτώβριου η Δημοτική αρχή και η μείζονα αντιπολίτευση όχι μόνο αρνήθηκαν να συζητήσουν το ψήφισμα αλλά παράλληλα προέβησαν σε απαξίωση της δράσης μας και των πρωτοβουλιών μας αφού “ως μη θεσμοθετημένο όργανο” είμαστε ανύπαρκτοι.

Ε, λοιπόν δυστυχώς για αυτούς, είμαστε ελαιοπαραγωγοί, δημότες της Σητείας και αυτό που μας ενώνει είναι τα δίκαια αιτήματα μας και η κοινή μας πάλη για την επιβίωση μας. Δεν χρειαζόμαστε την έγκριση κανενός για αγωνιζόμαστε, είμαστε παρόντες με τους αγώνες μας. Το κάλεσμα μας είτε στις συσκέψεις που προηγήθηκαν, είτε στην συγκέντρωση της 9ης Οκτώβριου ήταν προς όλους τους αγρότες ελαιοπαραγωγούς ανεξαρτήτων “αποχρώσεων” γιατί τα προβλήματα τα βιώνουμε όλοι, χωρίς εξαιρέσεις.

Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η περίοδος είναι έντονων διεργασιών για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές και κατανοούμε την αγωνία πολλών δημοτικών συμβούλων της δημοτικής αρχής και της μείζονος αντιπολίτευσης  να αξιοποιήσουν και να αναστήσουν θεσμούς για μελλοντική αλληλοϋποστήριξη, όμως εμείς αυτό το παιχνίδι δεν το παίζουμε, γιατί αυτό το παιχνίδι δεν λύνει προβλήματα, μάλλον τα επιδεινώνει.

Έχουμε ξεκάθαρο από την πείρα μας ότι τίποτα δεν κερδίζετε με συνδιαλλαγές και διαβουλεύσεις “κορυφών” αλλά μόνο με αγώνα από τους “κάτω” υπάρχει προοπτική. Δεν θα απολογηθούμε εμείς  για τους απόντες αφού στο κάτω κάτω δεν είμαστε τέτοιοι.

Απλά τα πράγματα λοιπόν. Αυτό που ζητήσαμε ήταν να πάρουν μία θέση (που δεν στοιχίζει και τίποτα εδώ που τα λέμε) υπέρ των δίκαιων κατά γενική ομολογία αιτημάτων μας. Ο καθένας κρίνεται από αυτά που κάνει και από αυτά που δεν κάνει. Έχουμε την συμπαράσταση του αγροτικού κόσμου της επαρχίας μας και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και θα συνεχίσουμε.

19 Οκτωβρίου 2018                                                                

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ

Διαβάστε ακόμη:

Διαμαρτυρία των αγροτών Σητείας για μη διάθεση ελαιολάδου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos