Το κρητικό κρασί εντυπωσίασε στα ΟιΝοτικά της Αθήνας
…. γεύσεις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» η έκθεση κρητικού κρασιού ΟιΝοτικά.

Η έκθεση γίνεται επί επτά συνεχόμενα χρόνια στην Κρήτη ενώ φέτος για πρώτη φορά διοργανώθηκε και στην πρωτεύουσα. Η επισκεψιμότητα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας υπήρχε συνεχόμενη ροή 1.500 επισκεπτών, από επαγγελματίες της εστίασης, δημοσιογράφους οίνου, ειδικών στο κρασί αλλά και πλήθος οινόφιλων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν  πάνω από 200 ετικέτες από 23 Οινοποιεία μέλη του “Wines of Crete”.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε ένα σεμινάριο-σταθμός με τίτλο «Αναφορά στην Οινική Κρήτη». Οι Κρήτες οινοποιοί και οινολόγοι, σε ρόλο εισηγητή, θέλησαν να «ταξίδεψουν» τους συμμετέχοντες στον Αμπελώνα της Κρήτης, περιιγράφοντας αναλυτικά και τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, τις περιοχές Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε., και τη βιοποικιλότητα του κρητικού αμπελώνα. Λίγο πριν το κλείσιμο, ακολούθησε γευσιγνωσία οίνων από γηγενείς ποικιλίες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρα δε, εντός της κεντρικής αίθουσας και σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, οργανώθηκαν ομαδικές μικρο-γευσιγνωσίες, με κεντρικούς «πρωταγωνιστές» τις ποικιλίες Βιδιανό και Κοτσιφάλι, καθώς και η πρότυπη εκδήλωση «Οινικά Ανταμώματα», όπου ανά μια ώρα και με την συνοδεία της οινοχόου Υρούς Κολιακουδάκη, οι συμμετέχοντες επισκεπτόντουσαν 6 τραπέζια οινοποιών, δοκίμαζαν μία επιλεγμένη του ετικέτα, συνομιλώντας μαζί του για την φιλοσοφία και την ιστορία του οινοποιείου.

Το πρώτο συλλογικό αυτό εγχείρημα των οινοποιών της Κρήτης στην Αθήνα, με τη υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης αλλά και των χορηγών Χαλκιαδάκης- Γεύσεις Κρήτης, Νερό Ζαρός, ΑΒΕΑ, Βουτσινάς ΑΕ, Μινωικές Γραμμές, EuroInox, Αμπελοοινική, Galaxy Hotel και Glod Air Cargo, έλαβε θερμή ανταπόκριση και έρχεται να ενισχύσει την δυναμική του επώνυμου ποιοτικού κρητικού κρασιού στο πλαίσιο των δράσεων του «Wines of Crete» για την προβολή και την ανάδειξή του.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos