Λουλούδια

Θερμοκηπιακή καλλιέργεια

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: “Ανεξέλεγκτη η αύξηση του κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων στον Νομό Λασιθίου“, κατέθεσε ο βουλευτής Λασιθίου του Πα.Σο.Κ., Μιχάλης Καρχιμάκης, υπενθυμίζοντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας.
Η ερώτηση έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,
Οι αγρότες του Νομού Λασιθίου και της Κρήτης βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση λόγω της πολύ μεγάλης αύξησης του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων.

Οι αυξήσεις των τιμών του πετρελαίου, των λιπασμάτων, των σπόρων και των φυτοφαρμάκων που είναι πολύ μεγάλες και οφείλονται στην αδυναμία της Κυβέρνησης να ενεργοποιήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τη διενέργεια σοβαρών ελέγχων, έχουν σαν αποτέλεσμα τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος.
Η Νέα Δημοκρατία υποσχέθηκε προεκλογικά ότι θα διαθέσει φθηνό πετρέλαιο στους αγρότες και παρά το γεγονός ότι αυτές οι υποσχέσεις επαναλήφθηκαν και μετεκλογικά μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση. Την κωλυσιεργία της Κυβέρνησης την πληρώνουν ακριβά οι αγρότες όλης της χώρας, που εκφράζουν τις έντονες διαμαρτυρίες για τη μεγάλη καθυστέρηση στη λήψη απόφασης.
Ανεξέλεγκτες αυξήσεις παρατηρούνται και στις τιμές όλων των τύπων των λιπασμάτων. Οι αυξήσεις αυτές σε τιμές Μάιου 2008 σε σύγκριση με τις αντίστοιχες ένα χρόνο πριν σύμφωνα με στοιχειά που έχουν δημοσιευτεί ξεκινούν από 45% και ξεπερνούν το 100%.

Μετά τα παραπάνω, Ερωτάστε:
1. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση προκειμένου να σταματήσει η ανεξέλεγκτη αύξηση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων και να προστατευτεί το εισόδημα των αγροτών;
2. Πότε επιτέλους η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στο αίτημα των γεωργών και των κτηνοτρόφων για τη χορήγηση φθηνού πετρελαίου;
3. Γιατί η Κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα μέτρο για να εμποδίσει τη μεγάλη αύξηση των τιμών των λιπασμάτων
;

Ο ερωτών Βουλευτής

Μιχάλης Καρχιμάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos