Με τη Νομάρχη Ηρακλείου

Από την επίσκεψη του Υφυπουργού

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου περιόδευσε στο ν. Ηρακλείου, όπου είχε σειρά επαφών με τη θρησκευτική και πολιτική ηγεσία του τόπου καθώς και με εκπροσώπους συνεταιριστικών φορέων, με βιοκαλλιεργητές και με δασικούς υπαλλήλους της Περιφέρειας Κρήτης.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Κιλτίδη ήταν το Ασήμι όπου είχε συνάντηση με την Αγροτοπεριβαλλοντική ομάδα του οικισμού, με εκπροσώπους του αγροτικού συνεταιρισμού Μεσσαράς και παραγωγούς λαϊκών αγορών βιοκαλλιεργειών.
Στη συνέχεια ο Υφυπουργός έκανε επιτόπια αυτοψία στο δημοτικό σφαγείο Ασημίου και επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις μονάδας κηπευτικών προϊόντων της ομάδας παραγωγών ΒΙΑΝΑΜΕ Α.Ε. στο Τυμπάκι.
Την Πέμπτη ο Υφυπουργός πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση ήταν η πρόταση του κ. Κιλτίδη για την απασχόληση απεξαρτημένων από ναρκωτικές ουσίες ατόμων με τη συνεργασία της μη κυβερνητικής οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής ΄΄Πράσινη Παρέμβαση΄΄, πρωτοβουλία που έγινε ασμένως δεκτή από τον κ.κ. Ειρηναίο ο οποίος δεσμεύθηκε για την ενεργή στήριξή της.
Ακολούθως, ο Υφυπουργός είχε συνεργασία με το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης κ. Σ. Τσόκα, με το Νομάρχη Ηρακλείου κ. Β. Σχοιναράκη – Ηλιάκη, και το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Ι. Κουράκη και παρέστη σε ανοιχτή συζήτηση για τις εναλλακτικές καλλιέργειες και την επιχειρηματικότητα στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορείς γυναικείων συνεταιρισμών, βιοκαλλιεργητών και ομάδων παραγωγών.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο κ. Κιλτίδης επισήμανε ότι η βιολογική γεωργία – κτηνοτροφία αποτελεί στόχο άμεσης προτεραιότητας για την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ενώ υπογράμμισε με έμφαση ότι η προοπτική των βιολογικών προϊόντων και των ΠΟΠ – ΠΓΕ θα πρέπει να στηριχθεί στο τετράπτυχο νομιμότητα – αξιοπιστία – οργανωμένη προβολή και ασφαλή διάθεσή τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
Τέλος, ο κ. Κιλτίδης είχε ξεχωριστή συνεργασία με δασικούς υπαλλήλους της Περιφέρειας Κρήτης για θέματα δασικής πολιτικής.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos