ελαιόλαδοΗ Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Λασιθίου ανακοίνωσε στους ελαιοκαλλιεργητές του νομού που έχουν μεταβολές στα καταχωρημένα στοιχεία του ΣΓΠ-ΕΤ (ελαιοκομικ μητρώο), ότι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση τροποποίησης στην Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης του νομού της έδρας της εκμετάλλευσης .

 
Η υποβολή αιτήσεων τροποποίησης θα γίνεται από την 21η Νοεμβρίου 2006 μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2007 κάθε Τρίτη και Τετάρτη από τον ίδιο τον παραγωγό. Στην περίπτωση που ο παραγωγός δεν προσέρχεται ο ίδιος αλλά εκπροσωπείται, απαιτείται η προσκόμιση νομίμου εγγράφου εκπροσώπησης. Οι παραγωγοί θα πρέπει να επιδεικνύουν την αστνομική τους ταυτότητα το ΑΦΜ τους και να προσκομίζουν απαραίτητα το τίτλο ιδιοκτησίας ή εκμετάλλευσης του ελαιοτεμαχίου.
 
Οι αιτήσεις τροποποίησης διακρίνονται σε :
 
  • Τροποποίηση Αλφαριθμητικών στοιχείων ( Α.Φ.Μ. , Στοιχεία Αστυνομικής Ταυτότητας). Οι εγγραφές και διορθώσεις πραγματοποιούνται άμεσα στη Βάση Δεδομένων βάσει των δικαιολογητικών που προσκομίζει ο ελαιοπαραγωγός.
  • Μεταβιβάσεις αυτούσιων τεμαχίων χαρτογραφημένων . Η μεταβίβαση του τεμαχίου από παραγωγό σε παραγωγό γίνεται με τη διαγραφή και εγγραφή του τεμαχίου στον νέο παραγωγό, προσκομίζοντας τίτλο μεταβίβασης και χαρτογραφικό κωδικό του ελαιοτεμαχίου.
  • Μεταβίβαση τμήματος χαρτογραφημένου τεμχίου . Ο παραγωγός με υπόδειξή του διαχωρίζει το τεμάχιο, πραγματοποιεί τομή πάνω στο χαρτογραφικό υπόβαθρο και γίνεται η μεταβίβαση του, προσκομίζοντας τίτλο μεταβίβασης και χαρτογραφικό κωδικό του ελαιοτεμαχίου.
  • Εγγραφή νέων ελαιοτεμαχίων που δεν είχαν δηλωθεί ή μεταβίβαση μη χαρτογραφημένων . Τα νέα ελαιοτεμάχια και τα μη χαρτογραφημένα ελαιοτεμάχια εντοπίζονται και οριοθετούνται ακριβώς πάνω στο χαρτογραφικό υπόβαθρο. Οι παραγωγοί προκειμένου να εντοπίσουν και να οριοθετήσουν τα τεμάχια τους, προσκομίζουν επίσημ τοπογραφικό διάγραμμα με τις γεωγραφικές συντεταγμένες των κορυφών του ελαιοτεμαχίου ώστε να είναι δυνατόν να εισαχθούν στο σύστημα, που με την ψηφιοποίηση τους να προκύψει ο χαρτογραφικός κωδικός και η ελαιοκομική έκταση του ελαιοτεμαχίου. Αν εντοπίζεται σε περιοχή που επηράζονται τεμάχια από την εισαγωγή του τεμαχίου, θα πρέπει να ειδοποιηθούν οι παραγωγοί των οποίων τα τεμάχια επηρεάζονται ώστε να παρίστανται υποχρεωτικά και να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, παρουσία του παραγωγού του οποίου το τεμάχιο πρόκειται να εισαχθεί στη Βάση Δεδομένων, και να προβούν στις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που παρουσιάζεται (σύμπτωση των ορίων των τεμαχίων, επικάλυψη, κ.λ.π.) με υποβολή Αίτησης μεταβολής των τεμαχίων ή διαγραφής τους . 
  • Μεταβολές για διαφωία του παραγωγού σε στοιχεία γεωγραφικής αναφοράς (εντοπισμός, έκταση, αριθμός ελαιοδένδρων κτλ ). Στην περίπτωση αυτή ισχύουν ότι αναφέρονται παραπάνω στην παράγραφο
 
Print Friendly, PDF & Email

Από manos