η Σητεία γιόρτασε την πολιούχο της Αγία Αικατερίνη
από τη λιτανεία

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα η Σητεία γιόρτασε σήμερα Κυριακή 25 Νοεμβρίου του 2018 την πολιούχο της Αγία Αικατερίνη .Το πρωί τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης  η ακολουθία του Όρθρου και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λάμπης , Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

Αμέσως μετά το πέρας του Αρχιερατικού Συλλείτουργου ακολούθησε  η καθιερωμένη λιτάνευση της σεπτής εικόνος και των ιερών λειψάνων της Αγίας που φυλάσσονται στον πανηγυρίζοντα ναό, μέσω των κεντρικών οδών Γ. Αρκαδίου, Ν. Πολυχρονίδου, Ι. Σακκαδάκη, Ελ. Βενιζέλου, Ν. Καζαντζάκη και Γ. Αρκαδίου, ενώ τιμές απέδωσαν   στρατιωτικό άγημα της 11ης Μ.Σ.Ε.Π. Ζήρου και η Φιλαρμονική του Δήμου Σητείας. 

Στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Σητεία παρέστησαν ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κα. Πελαγία Πετράκη και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης εκπρόσωποι των στρατιωτικών ,αστυνομικών και λιμενικών αρχών εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης αλλά και φορείς του τόπου.

η Σητεία γιόρτασε την πολιούχο της Αγία Αικατερίνη
από τη λιτανεία

Να σημειωθεί ότι πλήθος πιστών κατέκλυσε και φέτος τον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης ενώ το απόγευμα του Σαββάτου 24 Νοεμβρίου τελέστηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου παρουσία των Βουλευτών  του  Λασιθίου κ.κ. Εμμ. Θραψανιώτη και Γιάννη Πλακιωτάκη και  του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη. Παρέστησαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κα. Πελαγία Πετράκη καθώς και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης.

Σε δηλώσεις του από τη Σητεία όπου βρέθηκε  χθες Σάββατο παραμονή της εορτής, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στους κατοίκους της πόλης αλλά και στις εορτάζουσες  ενώ παράλληλα ευχήθηκε η Αγία Αικατερίνη να δίνει υγεία, ελπίδα και δύναμη σε όλο τον κόσμο. Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κα. Πελαγία Πετράκη χαρακτήρισε από την πλευρά της  ξεχωριστή τη μέρα αυτή για τη Σητεία και του Σητειακούς ενώ ευχήθηκε η χάρη της Αγίας Αικατερίνης να έχει πάντα τη Σητεία  και τους κατοίκους της κάτω από τη σκέπη της και να δίνει δύναμη και υγεία».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos