Πρόκειται για ιδιάζουσα περίπτωση καλλιτέχνη. Συνθέτης, ερμηνευτής, με την ιδιαίτερη φωνή του, υπάρχει στα μουσικά πράγματα της χώρας από τις αρχές του 2000.

Η επίσημη πρώτη στη δισκογραφία, η συμμετοχή του στη δουλειά του Νίκου Ζούδιαρη “ένας κύκνος κλαίει” το 2000. Θα συνεχίσει και στη “φυσαλίδα” του ίδιου συνθέτη το 2001. Όμως έφτασε ως τα 2010 όταν κυκλοφόρησε τη πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά, σύνθεση, στίχοι, ερμηνεία: “Τι είδες που δεν είδα εγώ”, όπου, όπως ο ίδιος λέει, δεν φτάνανε τα λεφτά για ταινία οπότε έδωσα στο δίσκο τη μορφή ταινίας, δηλ. τραγούδι και σκηνή.

Έχει συμμετάσχει ως ερμηνευτής σε δουλειές φίλων όπως του Γιώργου Χατζηπιερή, της Εύας Λουκάτου, του Βαγγέλη Καζαντζή, του Απόστολου Καλτσά και άλλων.

Εν όψει της νέας του δουλειάς μέσα στο 2015, κυκλοφορεί ως προπομπός το κομμάτι “Σ’ αυτή τη χώρα”.

Τον είδαμε άλλη μια φορά στον πολυχώρο Περίπου τη Κυριακή 17 Μαΐου, μαζί με τον Θοδωρή Κουέλη στο κοντραμπάσο, σε μια συνεργασία που ακούει στο όνομα minimals. Ο Θοδωρής με το μπάσο και τα εφέ του, ο Απόστολος με τη κιθάρα και τη φυσαρμόνικα του. Η αίσθηση που μας δημιούργησε, σαφώς προσεγμένος, περισσότερο δουλεμένος, με όλο και πιο προσωπικό ύφος.

Απομένει να δούμε εάν πρόκειται για μοναδική περίπτωση στο στερέωμα της ελληνικής μουσικής σκηνής, με τα επόμενα βήματα του.

Ο δικτυακός του τόπος: apostolosrizos.gr

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos