Άρη Σφακιανάκη, Έξοδος, παρουσίαση στο Περίπου
η παρουσίαση στο Περίπου, στον Άγιο Νικόλαο, από αριστερά, Παγκάλου, Σιγανού, Σφακιανάκης, Μενεγάκη, Τζώρτζης.

Ένας συγγραφέας, συγγραφική αδεία, κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο και βρίσκεται μέσα στο Μεσολόγγι τη περίοδο της πολιορκίας και της εξόδου. Ζει την ένταση, την πείνα, τις μάχες, γνωρίζει προσωπικότητες της εποχής, ερωτεύεται ….

Πρόκειται για το τελευταίο βιβλίο του Άρη Σφακιανάκη, “Έξοδος“, ένα ιστορικό μυθιστόρημα, το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κέδρος προς το τέλος του 2016.

Άρη Σφακιανάκη, Έξοδος, παρουσίαση στο Περίπου
Άρη Σφακιανάκη, Έξοδος

Η παρουσίαση στον Άγιο Νικόλαο, έγινε το βράδυ του Σαββάτου (11/2) στον πολυχώρο Περίπου, παρόντος του συγγραφέα, από την Σόφη Παγκάλου, την Πόπη Σιγανού, ενώ αποσπάσματα διάβασαν η Μαριάνθη Μενεγάκη και ο Νίκος Τζώρτζης.

Μετά τα σχετικά περί του βιβλίου και τα αποσπάσματα, η συζήτηση έφτασε μέχρι και τη παιδεία της χώρας και πως αυτή περνάει στα παιδιά, τα προβλήματα που υπάρχουν και την έλλειψη ουσιαστικής κατανόησης του παρόντος αλλά και της πραγματικότητας μέσα από τις ελλείψεις αυτές. Ο συγγραφέας έφερε ως παράδειγμα τους διαλόγους του Πλάτωνα, που θα έπρεπε να έχουμε διαβάσει όλοι μας, αλλά !!!!

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει ένας κατάλογος με τα βιβλία, πηγές, που χρησιμοποίησε ο Άρης Σφακιανάκης για την Έξοδο, κάποια από τα οποία όπως είπε δεν γνώριζε καν την ύπαρξη τους.

Η βραδιά τελείωσε με μια μικρή γεύση των επόμενων συγγραφικών προσπαθειών του Άρη Σφακιανάκη και υπογραφή των βιβλίων του.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos