Καναβάκη, Θραψανιώτης, Πεδιαδίτου

Από τα εγκαίνια

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου, άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής (13/6), η έκθεση της Ειρήνης Καναβάκη, μιας λαϊκής αυτοδίδακτης ζωγράφου, η οποία ανακάλυψε τη κλήση της στη ζωγραφική, δίδοντας πρόσφατα βάρος σ’ αυτή της τη προοπτική έκφρασης, δημιούργησε έναν αξιόλογο αριθμό έργων, οπότε η έκθεση ήρθε ως φυσικό επακόλουθο.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου, Μανώλης Θραψανιώτης, ανοίγοντας την έκθεση, ότι ο Οργανισμός στηρίζει προσπάθειες τέτοιες, «ανώνυμων» καλλιτεχνών, οι οποίοι ζουν και δουλεύουν στο τόπο μας.

Άνθρωποι της καθημερινής ζωής, άνθρωποι οι οποίοι περνούν δίπλα μας και δεν υπολογίζουμε τι μπορεί ο καθένας να προσφέρει. Όχι μόνο στο τομέα της ζωγραφικής, όχι μόνο στον τομέα των τεχνών, αλλά και σε κάθε δραστηριότητα που υπάρχει.

Η ζωγράφος, Ειρήνη Καναβάκη

Από τα εγκαίνια

Από τη πλευρά της η Inqa Forward Πεδιαδίτου, μέλος του Δ.Σ. του Π.Ο.Δ.Α.Ν. και υπεύθυνη της πινακοθήκης, είπε ότι θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους ντόπιους να επικοινωνούν μαζί μας, μέσα από τα έργα τέχνης, είτε ως μουσικοί, είτε ως ζωγράφοι. Η τέχνη είναι μια μορφή επικοινωνίας και η Ειρήνη Καναβάκη, επικοινωνεί από τη ψυχή της.

Η ίδια η ζωγράφος μας είπε ότι ξεκίνησε να ζωγραφίζει από πολύ μικρή, με καλύτερη εξέλιξη τώρα τελευταία. Ευχαρίστησε τον Π.Ο.Δ.Α.Ν., αλλά και όσους βοήθησαν.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή μέχρι τις 23 Ιουνίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου, στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου, στον Άγιο Νικόλαο, απέναντι από το Ταχυδρομείο, πρωί και βράδυ.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos