Θραψανιώτης, Dally, Θωμά, Θραψανιώτη και τα παιδιά

Μετά το τέλος της εκδήλωσης

Με τη παρουσία του Ross Dally, της Κέλλυς Θωμά, αλλά και πολλών παιδιών του εργαστηρίου, αλλά και γονέων και φίλων, έκλεισε το βράδυ της Δευτέρας (3/10), η έκθεση ζωγραφικής του εργαστηρίου της Πόπης Θραψανιώτη, που φιλοξενείτο στην Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου. Ο κεντρικός τίτλος της έκθεσης ήταν «Σεργιάνι στις γειτονιές του κόσμου», και αφορμή υπήρξε το 2008 ως έτος Ευρωπαϊκό Έτος Διαπολιτισμικού Διαλόγου. Στην έκθεση φιλοξενήθηκαν και έργα των μαθητών από το πρόσφατο διαγωνισμό Touch του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου.

Ο Ross Daly και η Κέλλυ Θωμά, έπαιξαν μουσική για τα παιδιά, μιλώντας μαζί τους και λύνοντας τους αρκετές απορίες από τις πολλές που είχαν. Και ήταν πολλά τα ερωτήματα σε έναν χώρο ασφυκτικά γεμάτο. Ευχόμαστε στη Πόπη Θραψανιώτη και στα παιδιά της να καταφέρνουν να μας εκπλήσσουν.

Υ.Γ.
Παράλληλα με την εκδήλωση μάθαμε ότι ουσιαστικά ο Δήμος, δεν ανανεώνει τη σύμβαση με τους ιδιοκτήτες του κτιρίου, παρά όλα όσα έχει επενδύσει εκεί, χρηματικά και οικονομικά με ορατό αποτέλεσμα να πάψει να λειτουργεί η πινακοθήκη. Ας ελπίσουμε ότι οι ιθύνοντες θα αναθεωρήσουν την θέση του ή θα βρουν κάποιο άλλο χώρο, «ιδιόκτητο;» για να στεγαστούν όλα αυτά. Ο πρόεδρος του ΠΟΔΑΝ, κ.Θραψανιώτης, μας είπε ότι η σύμβαση θα ανανεωθεί για δύο χρόνια. Απομένει να δούμε εάν αυτό θα συμβεί.

Print Friendly, PDF & Email
ΑφίσαΕγκαινιάζεται απόψε (26.10) στις 8 το βράδυ στη Δημοτική Πινακοθήκη η έκθεση παιδικής ζωγραφικής του εργαστηρίου της Πόπης Θραψανιώτη που είναι αφιερωμένη στη θάλασσα και την οποία οργανώνουν η καλλιτέχνης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του δήμου Αγίου Νικολάου.

Περισσότερα

Print Friendly, PDF & Email

Από manos