Κορίνα ΠαπαφράγκουΗ έκθεση έργων ζωγραφικής της Κορίνας Παπαφράγκου, εγκαινιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου (27/5), στην Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου.
Την καλλιτέχνιδα τίμησαν αρκετοί πολίτες αλλά και συνάδελφοι της, καθηγήτριες και καθηγητές, αφού η ίδια είναι καθηγήτρια καλλιτεχνικών στο 2ο γυμνάσιο Αγίου Νικολάου.

Η Κορίνα Παπαφράγκου γεννήθηκε στη Αθήνα το1980. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης, με τους Μάκη Θεοφυλακτόπουλο και Γιώργο Γκολφίνο και στη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με τον Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη. Αποφοίτησε το 2003 με άριστα. Το 2003 παρακολούθησε μαθήματα εικαστικών τεχνών στο Univercity Paris 8, στα πλαίσια του προγράμματος Socrates / Erasmus.

Ομαδικές εκθέσεις:
2006: Συμμετοχή στην Πανελλήνια έκθεση “belle arte lamia”.
2004: Απόφοιτοι 2003-2004 της ΑΣΚΤ, «Εργοστάσιο» ΑΣΚΤ.
2003: Δέκα εικόνες για την Ιθάκη, έκθεση των δέκα καλύτερων αφισών πο κέρδισαν στον 2ο διαγωνισμό αφίσας για την Ιθάκη (παραλιακή οδός Γεωργίου Γράτσου, Ιθάκη).
2003: Συμμετοχή σε έκθεση με θέμα «Η αγάπη στο κέντρο της πόλης» που διοργάνωσε η “Lacta”, εργοστάσιο Παυλίδη.
2002: ΒΆ Μπιενάλε φοιτητών των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας, Creta Maris, Ηράκλειο Κρήτης.
2002: Έκθεση του ΣΤ΄ Εργαστηρίου ζωγραφικής της ΑΣΚΤ, Πνευματικό Κέντρο Δήμου ¶ργους.

Ατομικές εκθέσεις:
2003: Γκαλερί ΣΥΝ
2006: “Personne d’ autre”, Ε.Π.Α.Σ.Κ.Τ. (Ένωση Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών)

Όπως μας λέει η ίδια:
«Η ζωγραφική μου κινείται στα πλαίσια του αφηρημένου εξπρεσιονισμού. Η τελευταία δουλειά αποτελεί μία κατάθεση προσωπικών αναζητσεων και βιωμάτων. Ο έρωτας, το πάθος της αναμονής, συνυφασμένα με τον πόνο του χωρισμού και της άρνησης συνυπάρχουν άλλοτε αρμονικά και άλλοτε σε σύγκρουση. Αυτό που κυρίως ενδιαφέρει είναι να προκληθεί έξαρση των συναισθημάτων του θεατή. Το καταφέρνω, τόσο με την αντιπαράθεση ων χρωμάτων, όσο και με τις έντονες – σχεδόν βίαιες – γραφές. Βρίσκομαι σε διαρκή «πόλεμο» με τον καμβά, χωρίς να έχω ακόμη αποφασίσει ποιος είναι ο νικητής ……

Από τα εκαίνειαΑπό την πλευρά του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου, μας είπε:
«Ίσως η ομορφιά της τέχνης να καταφέρει κάποτε τελικά να σώσει – ή έστω να περισώσει – κάτι από την αξία της εικόνας, πριν περάσουμε ολοκληρωτικά – με τους μηχανισμούς της αγορά και τηλοψίας – σΆ ένα εφιαλτικό κόσμο «τεράτων», που όσο κι αν δεν ομολογεται ίσως «…δεν μας ενοχλούν, όσο αρχίσουμε να τους μοιάζουμε», όπως έγραψε πολλά χρόνια πριν ο Μάνος Χατζηδάκις, καταγγέλλοντας το ρατσιστικό μίσος, λίγο πριν προλάβει να γίνει «άγιος» της μουσικής και της διαρκούς ευαισθησίας μας…

Η έκθεση της Κορίνας Παπαφράγκου είναι ανοικτή από τις 27 Μαΐου, έως τις 8 Ιουνίου.

Γράφει ο: Γιώργος Τουτουδάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos