Έργο του

Γιάννης Χειμωνάκης

Ο ζωγράφος Γιάννης Χειμωνάκης και ο φωτογράφος Γιώργος Σγουρός παρουσιάζουν την δουλειά τους από τις 9 έως τις 15 Ιουλίου στην πύλη Αγίου Γεωργίου, στην πλατεία Ελευθερίας. Με τα ζωγραφικά έργα και τις φωτογραφίες χαράζουν τις παράλληλες πορείες τους, δίνοντας τις προσωπικές τους ερμηνείες στα βιώματα και την πραγματικότητα τους. Έργα με συγγενείς ευαισθησίες, που μεταπλάθονται σε εικόνες με τη χρήση διαφορετικών εκφραστικών μέσων, προδίδοντς την ιδιοσυγκρασία των καλλιτεχνών.

Στη ζωγραφική του Γιάννη Χειμωνάκη οι μορφές και τα χρώματα μοιάζουν να βρίσκονται σε διαρκή ροή και εξέλιξη. Πειραματίζεται με τα υλικά και τις υφές, ενώ πότε τον κερδίζει το χρώμα και πότε αυτπεριορίζεται συνειδητά σε άσπρο και μαύρο, δίνοντας πάντα το στίγμα της χαρακτηριστικής γραφής του. Από τις ανθρώπινες μορφές μέχρι τα τοπία, συνταιριάζονται με μοναδικό τρόπο η μοναχικότητα με μία εξωστρεφή διάθεση.

Ιπποκράτους

Γιώργος Σγουρός

Ο Γιώργος Σγουρός μέσα από τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του ρίχνει μια ματιά κάτω από την επιφάνεια της πραγματικότητας. Φωτογραφίζει την καθημερινότητα του και δίνει μια νέα, σχεδόν εξωπραγματική διάσταση στα φαινομενικά αδιάφορα στιγμιότυπα του αστικού τοπίου. Μέσα στον ιδιαίτερο κόσμο του μια ανθρώπινη μορφή μπορεί να μοιάζει σαν μέρος του τοπίου, ενώ τα παράθυρα ενός σπιτιού να δίνουν την αίσθηση ματιών που κοιτάζουν.

Διάρκεια έκθεσης: 9 – 15 Ιουλίου
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 9.00 – 23.00

Print Friendly, PDF & Email

Από manos