Κάρπαθος κοπή πίτας 2015
ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπάθου – Κάσου κ. κ. Αμβρόσιος στην κοπή της Βασιλόπιτας

«Ευλογημένο από τον Θεό και γεμάτο ευτυχία» ευχήθηκε να είναι το 2015 ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπάθου – Κάσου κ. κ. Αμβρόσιος

στην κοπή της Βασιλόπιτας του Δήμου Καρπάθου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 04/01 στις 18:00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην πρώτη αυτή εκδήλωση για το 2015, ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ηλίας Ανδρ. Λάμπρος επιγραμματικά αναφέρθηκε στο τετράμηνο της θητείας του και ευχήθηκε :

« Σεβασμιότατε, κυρίες και κύριοι

Στο διάστημα των τεσσάρων μηνών, οι συνεργάτες μου και εγώ, προσπαθήσαμε να δώσουμε το στίγμα της πορείας που θέλουμε να ακολουθήσει το νησί μας :

Η αλλαγή νοοτροπίας στις σχέσεις Δήμου με Δημότη. Ο Δήμος στην υπηρεσία του Δημότη και ο Δημότης, εθελοντικά στον Δήμο.

Η σταδιακή οργάνωση και αξιοποίηση του Ανθρώπινου δυναμικού.

Η αναβάθμιση των τεχνολογικών και ηλεκτρονικών υποδομών των υπηρεσιών για την άμεση και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση του κοινού.

Η μέριμνα για τν καθημερινότητα, η σημασία στη λεπτομέρεια , οι αισθητικές παρεμβάσεις.

Κάρπαθος κοπή πίτας 2015
λίγο πριν τη τελετή

Η προετοιμασία τη τουριστικής προβολής του νησιού μας για τη συμμετοχή στις εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Είμαστε και παραμένουμε, σταθερά προσηλωμένοι και προσανατολισμένοι στον πυλώνα της ανάπτυξης που δεν είναι άλλος από το τουριστικό προϊόν.

Τα μεγάλα έργα που εκτελούνται στο νησί μας, ορισμένα από τα οποία θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2015, δημιουργούν τις προϋποθέσεις και διασφαλίζουμε την ύπαρξη των αναγκαίων υποδομών, ώστε να αισιοδοξούμε ότι τα επόμενα χρόνια θα έχουμε περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη.

Με τις σκέψεις αυτές, θέλω να ευχηθώ, ο νέος χρόνος να είναι γεμάτος αγάπη, υγεία, ευτυχία και πρόοδο.

Να γίνει αφετηρία, μιας περισσότερο γόνιμης συνεργασίας του Δήμου με τους Δημότες, τις ομάδες εθελοντών, τις οικογένειες, τις μαθητικές κοινότητες, την εκκλησία, τους επιχειρηματίες, τις επιχειρήσεις, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους.

η χορωδία ερμηνεύει
η χορωδία ερμηνεύει

Όλοι μαζί, να ενεργοποιηθούμε και να συνεργαστούμε περισσότερο.

Σήμερα βραβεύουμε τα παιδιά μας που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τους εύχομαι Καλή πρόοδο, και σύντομα να ξαναγυρίσουν στο νησί μας. Να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να προσφέρουν δυναμικό « παρών» και κοινωνικό έργο.

Επίσης, να ευχηθώ σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, καλή και δημιουργική χρονιά, με ζήλο και θετική ενέργεια, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Οι συνεργάτες μου, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι πρόεδροι και  οι εκπρόσωποι των τοπικών διαμερισμάτων και εγώ προσωπικά, θα συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη, μεράκι, υπευθυνότητα και συνέπεια , ώστε να δούμε το αγαπημένο μας νησί -την Κάρπαθο της καρδιάς μας – ακόμα πιο ψηλά.

Παράδεισος να γίνει το νησί μας !…. όπως λέει και ο στιχουργός.»

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι σε επιτυχόντες ΑΕΙ και ΤΕΙ , τους οποίους ο πρόεδρος του ΚΟΠΑΠ κ. Γιώργος Βασιλαράκης, συνεχάρη και υπογράμμισε και την αξιέπαινη   προσπάθεια μαθητών και καθηγητών για το όλο αποτέλεσμα. Τιμητικοί έπαινοι δόθηκαν επίσης σε Καρπάθιους αθλητές, που συμμετείχαν στον 32ο Κλασικό Μαραθώνιο τον Νοέμβριο του 2014   και συγκεκριμένα στους Γεώργιο Μακρή, Κων/νο Σακελλιάδη, Μιχαήλ Χαροκόπο και Ιωάννη Χριστοδουλάκη.

Η Δημοτική Χορωδία υπό την διεύθυνση της κυρίας Μοσχούλας Βαρδαούλη υπογράμμισε για άλλη μία φορά το εορταστικό κλίμα οπότε και έκλεισε η πρώτη εκδήλωση του Δήμου Καρπάθου για το 2015.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos