Έναρξη προβολών στον θερινό κινηματογράφο Χριστίνα
manchester my the sea

Την Τετάρτη 19 Ιουλίου ξεκινά η προβολή ταινιών στο θερινό δημοτικό κινηματογράφο ‘Χριστίνα’, από τη Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Αγίου Νικολάου.

Οι προβολές θα συνεχιστούν κάθε Τετάρτη μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου, με γενική είσοδο 5€. Θα προβληθούν ταινίες νέας παραγωγής, που καλύπτουν όλα τα είδη του κινηματογράφου, έχουν αγαπηθεί από το κοινό, έχουν ξεχωρίσει και βραβευτεί σε διεθνή φεστιβάλς και είναι κατάλληλες για συναρπαστικά, κινηματογραφικά καλοκαιρινά ταξίδια.

Αυτή την Τετάρτη στις 21:30 θα προβληθεί η αμερικανική ταινία ‘Μια Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα – Manchester by the Sea’ παραγωγής 2016, σε σκηνοθεσία Κένεθ Λόνεργκαν με τους: Κέισι Άφλεκ, Μισέλ Γουίλιαμς, Κάιλ Τσάντλερ, Λούκας Χεντζ. Βραβευμένη με ΄Οσκαρ σεναρίου και Α΄ανδρικού ρόλου, με συνολικά 114 βραβεία, είναι ένα απέριττα συγκινητικό δράμα πάνω στην απώλεια, στο πένθος και στα τραύματα του παρελθόντος.

Υπόθεση: Αποκομμένος από το μέρος όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε τις μοναδικές στιγμές της ευτυχίας του, ο Λι ζει μόνος του υπομένοντας με ευλαβική διάθεση αυτοτιμωρίας τη ρουτίνα της καθημερινότητας ενός επιστάτη πολυκατοικιών. Οι μικρές εκρήξεις βίας που διακόπτουν την κατά τα άλλα σχεδόν αθόρυβη ύπαρξή του προδίδουν κάτι που έρχεται από το παρελθόν, αλλά βρίσκεται κρυμμένο πολύ βαθιά… Ένα τηλεφώνημα θα διακόψει το σχεδόν άχρονο παρόν του, θα τον επαναφέρει στην πόλη που γεννήθηκε, στο Μαντσεστερ του Εσεξ. Η επιθυμία του νεκρού αδερφού του να είναι αυτός ο κηδεμόνας του έφηβου γιού του, θα τον φέρει αντιμέτωπο με όλες τις ανοιχτές υποθέσεις του παρελθόντος, με την αποξενωμένη γυναίκα του και κυρίως τον ίδιο του τον εαυτό…

Πρόκειται για μια λιτή στην πλοκή, αλλά με εξαιρετικό καλοδουλεμένο σενάριο ταινία, που στηρίζεται στη σχέση δύο αταίριαστων χαρακτήρων, οι οποίοι καταλαβαίνουν πως για να συμβιώσουν, πρέπει να κάνει ο ένας χώρο για τον άλλον. Μια άσκηση οικογενειακής ισορροπίας, την οποία ο σκηνοθέτης εκτελεί με ειλικρίνεια, χωρίς χολιγουντιανές ευκολίες και εύκολους μελοδραματισμούς. Είναι εντυπωσιακή η φυσικότητα των διαλόγων και η καθαρότητα των αντιφατικών συναισθημάτων που πλημμυρίζουν τους ήρωες. Εκπληκτικός ο βραβευμένος με ΄Οσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Κέισι Άφλεκ, που ερμηνεύει μοναδικά ένα αξέχαστα αμήχανο, τραυματισμένο, ενοχικό, εσωστρεφή, κυκλοθυμικό και βαθιά συγκινητικό ήρωα. Απίστευτη και η φυσικότητα του Λούκας Χεντζ που ερμηνεύει τον ανιψιό, ενώ η Μισέλ Γουίλιαμς, είναι υπέροχη στο ρόλο της συζύγου και καταφέρνει μέσα από τρεις μόνο σκηνές να παρουσιάσει με καθαρότητα ισάριθμες φάσεις της ζωής τους.

Με σταδιακές αναδρομές, αποσπασματικές, αλλά εύγλωττες, ο θεατής σταδιακά διεισδύει στο παρελθόν του πρωταγωνιστή και αντιλαμβάνεται για ποιο λόγο είναι μόνος. Σαν κομμάτια και θρύψαλα μιας ζωής που κόπηκε απότομα, συνδέονται σαν τα κομμάτια ενός παζλ και τελικά αποκαλύπτουν το επώδυνο παρελθόν και τις δύσκολες οικογενειακές σχέσεις ανθρώπων που πασχίζουν να ξεπεράσουν ανυπέρβλητες απώλειες.
Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες, trailer κ.α στην ιστοσελίδα μας: kileagn.com

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos