Ένα ταξίδι στο μύθο στο αιώνιο παρόν Πόση αλήθεια κρύβεται μέσα σε έναν μύθο; Πόσες αναφορές ανταποκρίνονται σε πραγματικά περιστατικά του χθες και πόσα η μνήμη, που αέναα ρουφά από ένα συλλογικό ασυνείδητο γεμάτο από εμπειρίες και αποτυπωμένα γεγονότα στα πρώτα στάδια της ζωής, μα ίσως και του θανάτου, φέρνει στην επιφάνεια σαν όνειρο και φαντασία;
Το βιβλίο «Ένα ταξίδι στο μύθο στο αιώνιο παρόν» της Γαβριέλλας Κασουλίδου, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Πύρινος Κόσμος» πραγματοποιεί ένα ταξίδι στο χρόνο και προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που χρόνια τώρα βασανίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη.
 
Ο ήρωας του έργου, ο Μίνως ξεκινά το ταξίδι του στην Κρήτη, στον μύθο, στον χρόνο, όπου ο γραμμικός χρόνος υπερβαίνεται, το ατομικό ασυνείδητο ενοποιείται με το συλλογικό φωτίζοντας τη διψασμένη για την αλήθεια συνείδηση.
 
 
Όμως πολύ γρήγορα το ταξίδι στην Κρήτη και στους μύθους μετατρέπεται για τον ήρωα σε μια βιωματική εμπειρία των μύθων, μέσα από τους οποίους συνειδητοποιεί  την αλήθεια και της επικαιρότητάς τους.
 
Η γνώση τον οδηγεί στα μεγάλα μυστήρια της ζωής του θανάτου και του χρόνου αλλά και της ανθρώπινης ύπαρξης μέσω του έρωτα, της αγάπης και κυρίως της αλήθειας.
 
Συνήθειες και αλήθειες της ζωής που συχνά προσπερνάμε χωρίς να τις προσέξουμε, αν και σχεδόν πάντα βρίσκονται μπροστά μας.
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου
 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos