Έξι κύκλοι τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι
Έξι κύκλοι τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι

Η ερμηνεία των τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι είναι ψηλά στις προτεραιότητές των τριών μουσικών οι οποίοι έχουν τις καλλιτεχνικές τους ρίζες στο λυκόφως της φυσικής παρουσίας του μεγάλου Έλληνα.

Εδώ και χρόνια ανθίζουν και καρποφορούν καλλιεργώντας την πολύτιμη κληρονομιά του.

Ο Ανδρέας Καρακότας έχει για εφόδιο την εμπιστοσύνη και τη διδαχή του δημιουργού για την ερμηνεία του όψιμου κύκλου του “Τα τραγούδια της αμαρτίας”.

Η Τατιάνα Ζωγράφου, ταλαντούχα δημιουργός η ίδια, αφιερώνει την ερμηνευτική της τέχνη αποκλειστικά στα “δύσκολα” τραγούδια του συνθέτη με το μίγμα πιστότητας και φρεσκάδας που αυτά απαιτούν.

Ο Θόδωρος Κοτεπάνος αξιοποιεί αδιάκοπα το ιδιότυπο χρίσμα που κέρδισε με την επταετή συνεργασία του με το Μάνο Χατζιδάκι ως πιανίστας, βοηθός και ενορχηστρωτής του.

Ακολουθώντας το μοντέλο των συναυλιών που ο ίδιος ο συνθέτης προτιμούσε παρουσιάζονται εκτενείς συλλογές τραγουδιών, οι λεγόμενοι “κύκλοι” που απαρτίζουν ο καθένας ένα ξεχωριστό ενιαίο έργο.

Οι “κύκλοι” αυτής της συναυλίας είναι οι εξής:

Τα Παράλογα, Χωρίον ο πόθος, Σκοτεινή μητέρα, Για την Ελένη,

Τα τραγούδια της αμαρτίας, Οι Μπαλάντες της οδού Αθηνάς

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 : Κινηματοθέατρο REX – Ώρα 20.30

Η προπώληση των εισιτηρίων στον Άγιο Νικόλαο θα γίνεται στην Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη και στο Ωδείο Τέχνης Κρήτης

Τιμή εισιτηρίου: 10€ Προπώληση, 12€ Γενική Είσοδος

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos