Ο Μητροπολίτης παραδίδει τα βραβεία

Από τη βράβευση

Την Κυριακή προ των Φώτων 4 Ιανουαρίου 2009 ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και στη συνέχεια ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα για τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή λαό της ευρύτερης περιοχής στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Αικατερίνης πόλεως Σητείας.

Τον Σεβ. Ποιμενάρχη προσφώνησε κατάλληλα ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης, και ακολούθησε η προσλαλιά του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ευγενίου, ο οποίος στάθηκε στις σημαντικότερες πρωτοβουλίες της Τοπικής Εκκλησίας κατά το παρελθόν έτος και στους κυριότερους στόχους για το 2009.

Στη συνέχεια, ως Πρόεδρος του Κοινωφελούς Εκκλησιαστικού Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή» ο Σεβ. κ. Ευγένιος απένειμε τα χρηματικά βραβεία, ύψους 700 Ευρώ έκαστο, στον πρώτο αποφοιτήσαντα μαθητή των Λυκείων (Γ.Ε.Λ. και ΕΠΑ.Λ.) της Μητροπολιτικής περιφέρειας Ιεραπύτνης και Σητείας και των Εκκλησιαστικών Σχολών της Κρήτης (Εκκλ. Λυκείου Χανίων και Ανωτάτης Εκκλ. Ακαδημίας Ηρακλείου), κατά τις σχολικές περιόδους 2005-2006 και 2007-2008.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος συνεχάρη τους αριστεύσαντες μαθητές καθώς και τους γονείς τους, ευχόμενος καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία, και τόνισε ότι η καθιέρωση από ετών των χρηματικών βραβείων προς τους αριστεύσαντες μαθητές αποτελεί μία έμπρακτη προσφορά του κοινωφελούς Ιδρύματος προς τους νέους της επαρχίας μας, άσχετα αν ορισμένοι αμφισβητούν το κοινωφελές πρόσωπο και την προσφορά του. Παρέστησαν ο Ηγούμενος της Μονής Τοπλού και Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης, και άλλα μέλη του Κοινωφελούς Εκκλησιαστικού Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή», ο Αντινομάρχης Λασιθίου κ. Θεοδ. Πατεράκης, γονείς των βραβευθέντων μαθητών και αρκετοί πιστοί.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos