Αίσθηση Αμαρτίας από τη Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου
Αίσθηση Αμαρτίας – A Touch of Sin του Ζία Ζιάνγκ Κε

Με την βραβευμένη στις Κάνες ταινία “Αίσθηση Αμαρτίας – A Touch of Sin” συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες προβολές επιλεγμένων ταινιών, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν..

Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στις 21:30 στο κινηματοθέατρο REX, με γενική είσοδο 5€, παρουσιάζεται η τελευταία δημιουργία του Ζία Ζιάνγκ Κε, που μας ξεναγεί στην μοντέρνα, βίαιη και σκληρή Κίνα. Η πολυβραβευμένη ταινία είναι Κινεζικής παραγωγής 2013, διάρκειας 126΄ και πρωταγωνιστούν οι: Ζάο Τάο, Ζιάνγκ Γου, Μενγκ Λι.

Βραβείο σεναρίου στις Κάνες για μια σπονδυλωτή ταινία, που παρουσιάζει τέσσερις ανεξάρτητες ιστορίες, οι οποίες εξελίσσονται σε διαφορετικά σημεία της κινέζικης επικράτειας και όλες τους καταλήγουν σε ένα βίαιο, φονικό ξέσπασμα.

Στην πρώτη παρουσιάζεται ένας οργισμένος μεταλλωρύχος ο οποίος ξεσηκώνεται ενάντια στην απροκάλυπτη διαφθορά που βασιλεύει στην κωμόπολη του, ενώ στη δεύτερη ακολουθούμε έναν εσωτερικό μετανάστη που επιστρέφει –μαζί με το περίστροφό του– στην οικογένειά του για την Πρωτοχρονιά.

Στην τρίτη η νεαρή ρεσεψιονίστ σε ένα spa δέχεται σεξουαλική επίθεση από έναν πελάτη. Στην τελευταία ένα νεαρός που αναζητά ένα καλύτερο μέλλον αλλάζει διαρκώς δουλειές, όμως η κατάσταση του συνεχώς χειροτερεύει.

Τέσσερις άνθρωποι, τέσσερις επαρχίες, τέσσερις τραγικές ιστορίες που βασίζονται σε αληθινά περιστατικά και παρουσιάζουν με σκληρό αλλά ρεαλιστικό τρόπο την σκληρή καθημερινότητα σ’ έναν οικονομικό γίγαντα που διαβρώνεται από τη βία.

Απόλυτα κριτικό απέναντι στην «νέα Κίνα» κι ελάχιστα συγκεκαλυμμένο πολιτικά, σκιαγραφεί το πορτρέτο μιας χώρας που πίσω από τους ανοδικούς δείκτες της οικονομικής προόδου, κρύβει το χάος μιας βαθιάς κρίσης που την σαρώνει ριζικά και απόλυτα.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες, αφίσες, trailer, συνεντεύξεις, στοιχεία συντελεστών, πρόγραμμα προβολών στην ιστοσελίδα μας: http://kileagn.com/

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos