ΑΙΓΑΙΟΝ η γέννηση ενός Aρχιπελάγους, έκθεση στη Μόσχα
Μόσχα από την έκθεση

Στις 13 Οκτωβρίου, άνοιξε στην Μόσχα η έκθεση «ΑΙΓΑΙΟΝ η γέννηση ενός Aρχιπελάγους». Η έκθεση οργανώθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, Αιγαίου και Κρήτης.

Επιστημονικός υπεύθυνος ήταν ο Καθηγητής και Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου Νίκος Ζούρος. Η έκθεση παρουσιάστηκε  επίσης με μεγάλη επιτυχία στο Σικάγο, τη Ρώμη, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Θα παραμείνει για 5 μήνες σε ένα από τους πιο δημοφιλείς εκθεσιακούς χώρους στη Ρωσική πρωτεύουσα, στο Μουσείο του Πολυτεχνείου της  Μόσχας, έως 10 Μαρτίου 2017.

Η έκθεση διηγείται τη δημιουργία του Αιγαίου μέσα από εντυπωσιακά τεκμήρια και παρουσιάζει την ποικιλία αλλά και την ομορφιά των τοπίων και των γεωλογικών μνημείων των νησιών του Ελληνικού αρχιπελάγους.

ΑΙΓΑΙΟΝ η γέννηση ενός Aρχιπελάγους:

Στα πλαίσια της έκθεσης έγινε η παρουσίαση του 5 ελληνικών Παγκόσμιων Γεωπάρκων, της  Λέσβου, Ψηλορείτης, Σητεία, Χελμού – Βουραϊκού και Βίκου – Αώου.

Μια μοναδική ευκαιρία για να παρουσιαστούν στο κοινό της Ρωσίας οι κρυμμένοι  θησαυροί των γεωλογικών μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς των περιοχών που έχουν αναγνωριστεί ως παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO.

Το Γεωπάρκο της Σητείας ταξιδεύει μέσα από  δράσεις, συνεχίζει να προβάλλει την περιοχή μας και αποδεικνύει τα σταθερά βήματα εξωστρέφειας που γίνονται στην κατεύθυνση της προβολής και της ανάπτυξης του Δήμου Σητείας .

Εκ μέρους του ΔΟΚΑΣ, ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά τον καθηγητή και πρόεδρο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων, Νίκο Ζούρο για την πολύτιμη βοήθεια του και την σπουδαία δουλειά που κάνει εδώ και χρόνια για την προβολή των Γεωπάρκων της Ελλάδας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos