Ακριβώς το Τέλος του Κόσμου, κοινωνική ταινία από τον Καναδά
Ακριβώς το Τέλος του Κόσμου – Juste la Fin du Monde του Ξαβιέ Ντολάν

Με την βραβευμένη στις Κάνες ταινία “Ακριβώς το Τέλος του Κόσμου – Juste la Fin du Monde” συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες προβολές επιλεγμένων ταινιών, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.

Την Τρίτη 8 Ιανουαρίου στις 21:30 στο κινηματοθέατρο RΕΧ, με γενική είσοδο 5€, προβάλλεται η τελευταία ταινία του νεαρού ταλαντούχου σκηνοθέτη Ξαβιέ Ντολάν, παραγωγής Καναδά 2016. Η πολυβραβευμένη ταινία φιλοξενεί ένα πρώτης διαλογής ερμηνευτικό επιτελείο: Γκασπάρ Ουλιέλ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Βενσάν Κασέλ, Ναταλί Μπάι, Λεά Σεϊντού.

Υπόθεση:

Έπειτα από 12 χρόνια, ένας συγγραφέας επιστρέφει στο πατρικό του σπίτι, σκοπεύοντας να κάνει μια σοβαρή ανακοίνωση στην οικογένειά του. Επιθυμεί να ανακοινώσει τον επικείμενο θάνατό του, αλλά όλες οι απόπειρες επικοινωνίας αποτυγχάνουν και η συγκέντρωση εξελίσσεται σε μια διαρκή και σκληρή αντιπαράθεση των μελών της οικογένειας…

Το τρομερό παιδί του γαλλόφωνου σινεμά, ο Καναδός Ξαβιέ Ντολάν, που πραγματοποίησε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο σε ηλικία μόλις 19 ετών και στα 29 του έχει ήδη σκηνοθετήσει έξι μεγάλου μήκους ταινίες, επιστρέφει με την πιο ώριμη δημιουργία του, που όπως και οι προηγούμενες σάρωσε τα βραβεία (Κάνες, τρία Σεζάρ, πολλαπλές βραβεύσεις στον Καναδά). Διασκευάζει ένα θεατρικό έργο του Γάλλου συγγραφέα Ζαν-Λικ Λαγκάρς, (ο οποίος πέθανε από AIDS) και καταφέρνει μια στιβαρή διασκευή, με έντονα δραματοποιημένη την κινηματογράφηση των χαρακτήρων.

Χρησιμοποιεί με επιτυχία κοντινά πλάνα, δυνατή μουσική, έντονους διαλόγους, κυρίως όμως μία εντυπωσιακή ομάδα αποκλειστικά Γάλλων ηθοποιών και δημιουργεί μια εξαιρετική ταινία, για τη θνητότητα, την εγκατάλειψη, την αδυναμία επικοινωνίας μέσα σε μια οικογένεια. Το «Ακριβώς το Τέλος του Κόσμου» έχει και χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση και κυρίως τη σφραγίδα ενός δημιουργού με απίστευτη ενέργεια που παρασύρει τον θεατή.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες, αφίσες, trailer, συνεντεύξεις, στοιχεία συντελεστών, πρόγραμμα προβολών στην ιστοσελίδα μας: http://kileagn.com/

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos