Αλέξανδρος Αλεξανδράκης, Αναδρομή
ο Αλέξανδρος Αλεξανδράκης με δύο “Αγιονικολιώτικα” έργα του

Έκλεισε τις πύλες της η έκθεση “Αναδρομή”, στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου, όπου ο Αγιονικολιώτης Αλέξανδρος Αλεξανδράκης εξέθεσε από τις 2 Αυγούστου τα έργα του, μια προσπάθεια αρκετών χρόνων,

που ανέκυψε μετά την μετακόμιση του στην Αθήνα, αφού από το 2001 είναι υπάλληλος του Δήμου Αχαρνών.

Όπως μας είπε, ζωγράφιζε από παιδί, αλλά η περαιτέρω ενασχόληση του ανέκυψε μετά τη γνωριμία με απόφοιτο της Σχολής Καλών Τεχνών, απ’ όπου έμαθε να μεταφέρει τα οράματα του στον κανβά.

Ζωγραφίζει τοπία, με ανθρώπους που συμμετέχουν σ’ αυτά, σημεία της γενέτειρας πόλης, όπως και άλλα σημεία της Ελλάδας, με διάφορους τρόπους και τεχνικές. Επίσης έχει αρχίσει να μεταφέρει σε πίνακες φωτογραφίες που του έκαναν εντύπωση.

Μετά από συμμετοχές σε εκθέσεις και μια ατομική στην Αθήνα, ήρθε και η σειρά του Αγίου Νικολάου, όπου όπως είδαμε κάποια έργα πουλήθηκαν ήδη.

Αλέξανδρος Αλεξανδράκης, βιογραφικό

Γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης το 1961. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το 2001 ζει στους Θρακομακεδόνες Αττικής και εργάζεται στο Δήμο Αχαρνών ως προϊστάμενος στο τμήμα προαγωγής της δημόσιας υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής. Εκτός από τη ζωγραφική, αρθρογραφεί σε δυο έντυπα, ένα μηνιαίο και ένα τριμηνιαίο με θέματα κοινωνιολογικού – κοινωνικού ενδιαφέροντος. Επίσης διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος και μέλος σε Δ.Σ Συλλόγων Γονέων, ενώ για ένα διάστημα συμμετείχε στη δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή του Δήμου Αχαρνών ως μέλος, εκλεγμένος από την Ένωση Γονέων.

Ζωγραφίζει ερασιτεχνικά από παιδί, αλλά η ευκαιρία να ασχοληθεί επαγγελματικά του δόθηκε πριν από περίπου δέκα χρόνια, χάρη σε μια εξαιρετική ζωγράφο, απόφοιτο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, η οποία για μια διετία τον δίδαξε τις βασικές έννοιες για τα χρώματα, τα λάδια, τα ακρυλικά, τις διάφορες τεχνικές, σχολές και τεχνοτροπίες, ενώ μέχρι και σήμερα εξακολουθούν να συναντώνται κατά διαστήματα και να ανταλλάσουν απόψεις.

Πήρε το βάπτισμα του πυρός το 2010 συμμετέχοντας σε μια ομαδική έκθεση της Ένωσης Καλλιτεχνών Αχαρνών στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων.

Τον Ιούνιο του 2012 συμμετείχε με έργα του σε ομαδική έκθεση της Ένωσης Εικαστικών Καλλιτεχνών Αχαρνών στη γκαλερί Art Koλonaki, στο Κολωνάκι.

Το Μάρτιο του 2014 πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση ζωγραφικής στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων του Δήμου Αχαρνών.

Ζωγραφίζει κυρίως με λάδια και δευτερευόντως με ακρυλικά, ενώ σε κάποια έργα του χρησιμοποιεί μικτές τεχνικές.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos