ο Αλκίνοοδος Ιωαννίδης άλλη μια φορά στη σκηνή του REX στον Άγιο Νικόλαο
ο Αλκίνοοδος Ιωαννίδης άλλη μια φορά στη σκηνή του REX στον Άγιο Νικόλαο

Πέρασαν 11 ολόκληρα χρόνια από την προηγούμενη εμφάνιση του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο REX (16/11/2004), με τον καλλιτέχνη να δημιουργεί εκ νέου αδιαχώρητο στον ίδιο χώρο όπως τότε. Αυτή τη φορά όμως δεν ήταν μόνος του, αλλά με ένα σύνολο κορυφαίων μουσικών, αλλά κυρίως με την εμπειρία όλης της μουσικής του διαδρομής, περισσότερο “εσωτερικός” ίσως από το παρελθόν, εξίσου όμως προβληματισμένος για το σήμερα.

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου, με το Ωδείο τέχνης, στα πλαίσια του μικρού Φεστιβάλ 2015 – 2016, προσκάλεσαν τον Αλκίνοο για μια εμφάνιση στη πόλη, όπερ και εγένετο, το βράδυ του Σαββάτου (19/12/2015). Ο χώρος, το REX, έπεσε και πάλι μικρός, με αποτέλεσμα αυτή τη φορά, γκρίνιες από όσους δεν μπόρεσαν να βρουν κάθισμα και πέρασαν και τις τρεισήμισι ώρες όρθιοι, ή στα σκαλοπάτια. Παρ’ όλα αυτά, δεν έφυγε κανείς μέχρι το τέλος.

μαζί με τον Μανώλη Πάππο
μαζί με τον Μανώλη Πάππο και τον Γιώργο Καλούδη

Ο καλλιτέχνης, απέδωσε κομμάτια από τις πρώτες του δουλειές με τον Νίκο Ζούδιαρη, όπως από την “αγορά του κόσμου”, μέχρι και την πλέον πρόσφατη “Μικρή βαλίτσα”, μουσική και στίχοι δικοί του, αλλά και τα τραγούδια της ιδιαίτερης πατρίδας, της Κύπρου, από τη δουλειά “Που δύσην ως ανατολήν”, συνομιλώντας παράλληλα με το κοινό για τα ερεθίσματα από τα οποία του προέκυψαν τραγούδια.

Από το:

Τα γόνατά μου κάνουν χρίτσι χρίτσι.
Μεγαλώνω.
Το χάνω κάθε χρόνο το παιχνίδι
με το χρόνο. (ήταν ανάγκη)

Έφτασε στο:

Ρεύομαι σούσι κι ονειρεύομαι επανάσταση
καλοταϊσμένος περιμένω την ανάσταση,
είμαι γελοίος.
Στο διαδίκτυο απαγγέλω το κενό μου,
είμαι μεγάλος στο μικρό δωμάτιό μου,
άδειος και κρύος. (Πολιτική τοποθέτηση)

…… εκφράζοντας τον προβληματισμό του για όλα όσα γίνονται σ’ αυτή τη ταλαίπωρη χώρα και δεν λένε να αλλάξουν.

μαζί με τους Γιώργος Καλούδης: τσέλο, λύρα Μανόλης Πάππος: μπουζούκι, λαούτο Φώτης Σιώτας: βιολί, βιόλα Δημήτρης Τσεκούρας: κοντραμπάσο
μαζί με τους Γιώργο Καλούδη: τσέλο, λύρα, Μανόλη Πάππο: μπουζούκι, λαούτο, Φώτη Σιώτα: βιολί, βιόλα, Δημήτρη Τσεκούρα: κοντραμπάσο

Μιλώντας με τον Αλκίνοο, θυμηθήκαμε μαζί, εκτός από την εμφάνιση του το 2004, την πρώτη του έλευση στη περιοχή, συγκεκριμένα στη Μυρσίνη το 1993 σε συναυλία τότε με την Ελευθερία Αρβανιτάκη. Υποσχέθηκε ότι δεν θα περάσουν άλλα 11 χρόνια μέχρι την επόμενη εμφάνιση του …….

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos