Ανάβαση στον Αφέντη Δίκτης για τα εγκαίνια του ναού της Μεταμορφώσεως
η πρόσκληση

Την Τρίτη 6 Αυγούστου 2019 εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος εγκαινιάζεται από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμο ο ιερός ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην κορυφή Αφέντης Δίκτης στα 2141μ . 

Ο Ε.Ο.Σ. Λασιθίου γιορτάζοντας τον προστάτη του και το γεγονός των εγκαινίων διοργανώνει την Τρίτη ανάβαση – προσκύνημα στον Αφέντη με αρτοκλασία .

Η διαδρομή μας θα ξεκινήσει ω/04:00 το πρωί από το οροπέδιο Λιμνακάρου ακολουθώντας το μονοπάτι Ε4 θα περάσουμε τον ποταμό, του Σταριού το Λάκκο και το διάσελο της πηγής Αβαρσάμη . Στην κορυφή θα είμαστε σε 4 ώρες μαζί με τις απαραίτητες στάσεις . Θα παρευρεθούμε στα ιερά εγκαίνια του ναού και στην θεία Λειτουργία .

Για την επιστροφή μας θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδρομή μέχρι του Σταριού το Πλάι όπου υπάρχει η πινακίδα για το καταφύγιο Στροβίλι του ΕΟΣ Λασιθίου . 

Ανάβαση στον Αφέντη Δίκτης για τα εγκαίνια του ναού της Μεταμορφώσεως
ο ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα 2141 μέτρα υψόμετρο

Από εκεί θα ακολουθήσουμε το σηματοδοτημένο μονοπάτι για να πάμε στο καταφύγιο . Αφού ξεκουραστούμε και πάρουμε ένα μικρό κέρασμα από τον ΕΟΣ Λασιθίου θα κατηφορίσουμε τον χωματόδρομο για το Λιμνάκαρο.

Το ορειβατικό καταφύγιο Στροβίλι θα είναι ανοικτό για όλους τους πεζοπόρους του Αφέντη για να το γνωρίσουν .

Βαθμός δυσκολίας διαδρομής 2 . 

Απαραίτητα : μποτάκια ορειβασίας ,φακό, αρκετό νερό , καπέλο, αντιανεμικό τζάκετ , μια μπλούζα (ενδέχεται στην κορυφή να φυσάει και να έχει λίγο κρύο) και ελαφρύ σνακ.

Αρχηγοί : Βαρδάκης Γιώργος – Βλαστός Κώστας www.eoslasithiou.gr www.facebook.com/eoslasithi/

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Δευτέρα το μεσημέρι 

5 Αυγούστου στα τηλ: 6972667591 -6984630718-6942460118

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos