ο πρόεδρος του ΠΟΔΑΝ, ομιλών

Από τη διημερίδα

Στα πλαίσια του Δικτύου Αναπτυξιακών Εταιρειών Νησιωτικής Ελλάδας «Νήσων Περίπλους» στο οποίο συμμετέχουν το σύνολο των ελληνικών νησιών, διοργανώθηκε στις 14 και 14 Νοεμβρίου στα Ανώγεια διημερίδα με θέμα: «Η συμβολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην τοπική ανάπτυξη».
Παράλληλα, ζωγράφοι από τα νησιά ανέλαβαν να δημιουργήσουν έργα ζωγραφικής με θέματα από τα ελληνικά νησιά.

Τα έργα εκτέθηκαν στο τέλος της διημερίδας και στη συνέχεια θα είναι στη διάθεση του Δικτύου για να προβληθούν στα πλαίσια εκδηλώσεων που προβλέπεται να γίνουν προσεχώς σε διάφορα νησιά.
Στη διημερίδα παρουσιάστηκαν εισηγήσεις σχετικά με τις πολιτιστικές πολιτικές και τις καλές πρακτικές πολιτιστικών εκδηλώσεων από Πολιτιστικούς Φορείς της Αυτοδιοίκησης και άλλους Πολιτιστικούς Φορείς.
Από το Νομό Λασιθίου συμμετείχαν: α) ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Λασιθίου κ. Χαράλαμπος Αντωνακάκης. β) ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Θραψανιώτης ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση, πολιτιστική πολιτική και τουρισμός». γ) η ζωγράφος Πόπη Θραψανιώτη η οποία δημιούργησε ένα έργο ζωγραφικής με θέμα την «αιώνια μάνα» το οποίο θα παρουσιαστεί προσεχώς στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης.
Μεταξύ αυτών που συμμετείχαν στη διημερίδα με εισηγήσεις και παρεμβάσεις ήταν και ο μουσικός κ. Ross Daly, ο τέως Υπουργός Πολιτισμού κ. Σταύρος Μπένος, ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Νεολαίας του Γ.Γ. Νέας Γενιάς κ. Γιάννης Βουγιούκας, ο τέως Δήμαρχος Ανωγείων κ. Γιώργος Κλάδος καθώς και Δήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των αναπτυξιακών εταιρειών.

Από την Αναπτυξιακή Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos