Απόκοπος ή Σπιναλόγκα, προβολή στο Μουσείο Μπενάκη
Ζερβός, Καρκανεβάτος

“Απόκοπος ή Σπιναλόγκα”, που προσέγγισε την νήσο, ως ένα τόπο ιδιαίτερο – με φορτισμένη διαδρομή – ως ένα χώρο που επανεγγράφεται με αισθαντικότητα στην Τέχνη και στον Πολιτισμό, παρουσιάστηκε  την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 στο αμφιθέταρο του Μουσείου Μπενάκη στην Αθήνα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ, που ουσιαστικά ολοκληρώνει τις ενέργειες που έχουν αναληφθεί από την δημοτική αρχή για την υποψηφιότητα της Σπιναλόγκας στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία σημαντικού  αριθμού θεατών εκτός Κρήτης.

Πρόκειται, ανέφερε χαρακτηριστικά, για ένα ντοκιμαντέρ, που μας δίνει πολύ σημαντικά στοιχεία για την ιστορία του νησιού – δια στόματος της αρχαιολόγου Γεωργίας Μοσχόβη – που φωτίζει στιγμές από την ζωή και την δράση του Επαμεινώντα Ρεμουντάκη στο νησί, καθώς και την πορεία προετοιμασίας, από την ανάθεση του μουσικού έργου στον Νίκο Ξυδάκη και στον Διονύση Καψάλη, ως την πραγματοποίηση της συναυλίας στη Σπιναλόγκα, στις 18 Ιουλίου 2018.

Απόκοπος ή Σπιναλόγκα, προβολή στο Μουσείο Μπενάκη
Βουτσικάκης, Μαργαρίτη, Αλεξάκης

Να σημειώσουμε , ότι στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκε η πρόεδρος της βιβλιοθήκης : “Μανόλης Φουντουλάκης” κ. Μαρίνα Φουντουλάκη – Ασανάκη, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Χάρης Αλεξάκης,  ενώ χαιρετισμό απήυθυναν ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Μανόλης Θραψανιώτης,  ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός και ο σκηνοθέτης Πάνος Καρκανεβάτος. Το ντοκιμαντέρ αναμένεται να παρουσιαστεί στον Άγιο Νικόλαο τον ερχόμενο Ιούνιο, πριν ξεκινήσει το ταξίδι του στα εγχώρια και στα διεθνή φεστιβάλ.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos