Από την εκδήλωσηΤους μαθητές που διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, τίμησε το βράδυ του Σαββάτου (18/3), το παράρτημα Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, στο κινηματοθέατρο REX στον Αγιο Νικόλαο.
Της βράβευσης προηγήθηκε ενημερωτική διάλεξη «από τον Αισχύλο στους μεταμοντένους: μαθηματική λογοτεχνία» με ομιλητή τον μαθηματικό και καθηγητή Τεύκρο Μιχαηλίδη.

Παρέστησαν και τίμησαν τους μαθητές, ο Βουλευτής Γιάννης Πλακιωτάκης, οι δήμαρχοι, Αγίου Νικολάου Γιάννης Λουκαράκης και Ιεράπετρας Νίκος Χριστοφακάκης, ο ντινομάρχης Λασιθίου, ο πρώην δήμαρχος Σητείας Νίκος Κουρουπάκης, γονείς και φίλοι των μαθητών από όλο το νομό Λασιθίου.
Στο περιθώριο εκδήλωσης, λειτούργησε έκθεση γελοιογραφίας με θέματα, εμπνευσμένα από τα Μαθηματικά.
Αρακαδάκη, ΠαπαδάκηΕκτέθηκαν έργα που προσέφεραν οι γελοιογράφοι κκ. Μητρόπουλος, Στάθης, Λογό, Χατζόπουλος, Μακρής, Πετρουλάκης, Ιωάννου, Ορνεράκης οι γελοιογράφοι του περιοδικού Γαλέρα και πολλοί άλλοι.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με μία μικρή αναφορά στη σχέση Μαθηματικών και μουσικής με την ευκαιρία συμπλήρωσης των 250 ετών από τη γέννηση του Μότσαρτ, όπου γιορτάζεται με εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.
Οι καθηγήτριες μουσικής Σοφία Αρακαδάκη και Γιάννα Παπαδάκη, επέλεξαν να ερμηνεύσουν στο πιάνο αποσπάσματα από δυο δημοφιλή έργα του μεγάλου συνθέτη.

Η βραδιά έκλεισε με μικρή δεξίωση προς τους παρισταμένους.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos