Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Μία βραδιά αφιερωμένη σε όλους τους μαθητές του νομού Λασιθίου, όπου θα τιμηθούν όσοι διακρίθηκαν στους πανελλήνιους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, σχεδιάζουν το παράρτημα Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και ο δήμος Αγίου Νικολάου για το Σάββατο 18 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα στο κινηματοθέατρο Rex, στον ¶γιο Νικόλαο.
Μαθηματική Λογοτεχνία
 
Πριν από την τελετή βράβευσης θα προηγηθεί η ενημερωτική διάλεξη «από τον Αισχύλο στους μεταμοντέρνους: μαθηματική λογοτεχνία» με ομιλητή τον μαθηματιό και καθηγητή κ Τεύκρο Μιχαηλίδη.
 
Ενώ θα προηγηθεί (γύρω στις 17:00 μ.μ.) ειδική εκδήλωση-ενημέρωση από τον κ Μιχαηλίδη για θέματα σχετικά με τα Μαθηματικά και την Β/θμια Εκπαίδευση, όπου έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν όλοι οι μαθηματικοί του νομού.
 
Έκθεση γελοιογραφίας
 
Στο περιθώριο της μαθητικής βράβευσης θα λειτουργήσει έκθεση γελοιογραφίας με θέματα, εμπνευσμένα από τα Μαθηματικά. Θα εκτεθούν έργα που προσέφεραν οι γελοιογράφοι κκ. Μητρόπουλος, Στάθης, Λογό, Χατζόπουλος, Μακρής, Πετρουλάκης, Ιωάννου, Ορνεράκης οι γελοιογράφοι του περιοδικού Γαλέρα και πολλοί άλλοι.
 
Μαθηματικά και Μότσαρτ
 
Η τελετή θα ολοκληρωθεί με μία μικρή αναφορά στη σχέση Μαθηματικών και μουσικής με την ευκαιρία συμπλήρωσης των 250 ετών από τη γέννηση του Μότσαρτ, όπου γιορτάζεται με εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
Οι καθηγήτριες μουσικής Σοφία Αρακαδάκη και Γιάννα Παπαδάκη, επέλεξαν να ερμηνεύσουν στο πιάνο αποσπάσματα από δυο δημοφιλή έργα του μεγάλου συνθέτη.
 
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos