Βραβείο Νίκος Καζαντζάκης
ο Νίκος Καζαντζάκης

Συνεχίζεται η κατάθεση των υποψηφιοτήτων για το Βραβείο Νίκος Καζαντζάκης, που επαναφέρει από φέτος ο Δήμος Ηρακλείου. Το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης», αποτελείται από πέντε θεματικούς κύκλους: ο πρώτος: για τα γράμματα, ο δεύτερος: για τις καλές τέχνες, ο τρίτος: για την δημιουργική μουσική, ο τέταρτος: για τις ανθρωπιστικές επιστήμες, και ο πέμπτος: σε μελέτες αναφερόμενες στο έργο και τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη. Εφέτος το Βραβείο θα απονεμηθεί για τον πέμπτο κύκλο («μελέτες αναφερόμενες στο έργο και τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη»), στον οποίο δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας και τόπου για τον υποψήφιο μελετητή, μπορεί να απονεμηθεί σε Κρήτες  και μη. Το ύψος του χρηματικού ποσού που συνοδεύει το βραβείο ανέρχεται σε 3.000,00 €.

Η επιτροπή θα δέχεται υποψηφιότητες που θα κατατεθούν σε αυτήν, είτε ταχυδρομικά στην διεύθυνση: Δήμος Ηρακλείου (για το Βραβείο «Ν. Καζαντζάκης»), Αγίου Τίτου 1, Τ.Κ. 71202, Ηράκλειο, είτε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση email: kostasbournazakis@hotmail.com

Βραβείο Νίκος Καζαντζάκης: διαδικασία

Οι υποψηφιότητες που θα κατατεθούν θα πρέπει να περιλαμβάνουν: βιογραφικό σημείωμα, βιβλιογραφικά στοιχεία, και 3 αντίτυπα της έκδοσης του υποψηφίου (ή των εκδόσεών του) περί Καζαντζάκη. Τα αντίτυπα αυτά θα κατατίθενται στην ως άνω ταχυδρομική διεύθυνση. Η επιτροπή δέχεται υποψηφιότητες από 18 Ιουλίου έως 12 Αυγούστου 2016, και θα παραδώσει το πρακτικό της στο δημοτικό συμβούλιο έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2016.

Στη συνεχεία, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, θα προχωρήσει στη λήψη απόφασης για το πρακτικό της επιτροπής προκειμένου να οριστεί η ημερομηνία που θα γίνει η απονομή του βραβείου.

Η επιτροπή δύναται να προτείνει προς βράβευση πρόσωπο (ή πρόσωπα), που η ίδια θα κρίνει άξια για το Βραβείο «Ν. Καζαντζάκης», χωρίς να έχουν καταθέσει υποψηφιότητα γι’ αυτό.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos