Γέφυρα στο χρόνο, αναδρομική έκθεση ζωγραφικήςΤην Τετάρτη 8 Αυγούστου στις οκτώ το βράδυ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Γέφυρα στο χρόνο», του αείμνηστου γιατρού Γιώργου Χλαπουτάκη

στο Λαογραφικό Μουσείο Νεάπολης. Για το δημιουργό θα μιλήσουν ο οφθαλμίατρος κ. Γρηγόρης Ροκαδάκης και ο ζωγράφος κ. Κωστής Μουδάτσος.

Ο Γιώργος Χλαπουτάκης γεννήθηκε στη Νεάπολη, όπου έζησε μέχρι τα δεκαοκτώ του χρόνια. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στην ορθοπεδική σε Ελλάδα και Μ. Βρετανία. Από το 1970 εγκαταστάθηκε στο Ηράκλειο ως το 2011 που απεβίωσε.

Η αγάπη του για τη ζωγραφική ήταν έκδηλη σε όλες τις περιόδους της ζωής του και της αφιέρωνε πολύ χρόνο, με αποτέλεσμα να έχει αφήσει στην οικογένειά του μεγάλο αριθμό ζωγραφικών πινάκων, οι οποίοι αποτυπώνουν τις σκέψεις και τις ευαισθησίες του ανάλογα με το χρόνο.

Ένα μέρος αυτού του έργου που περιλαμβάνει πίνακες αντιπροσωπευτικούς από όλες τις περιόδους της ζωής του θα εκτεθούν στις αίθουσες του Λαογραφικού Μουσείου Νεάπολης σε ένα ανοικτό διάλογο με τα εκθέματα του Μουσείου. με στόχο να γνωρίσει το κοινό τον καλλιτέχνη αλλά και ταυτόχρονα να ξαποστάσει σε ένα χώρο μνήμης, ηρεμίας και ομορφιάς συνδυάζοντας την καλοκαιρινή ραστώνη με τον αναστοχασμό.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 15 Σεπτεμβρίου. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο ζωγράφος Κ. Μουδάτσος, ο οποίος γεννήθηκε στο Ηράκλειο και ζει στην Αθήνα,  απόφοιτος Νομικής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, D.E.A. Ιστορία του Δικαίου, και της  Σχολής Καλών Τεχνών, Νανσύ Γαλλίας 1976-80 με πολλές ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές σε ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos