Γιώργος ΒουλγαράκηςΕπιστολή προς τον υπουργό Πολιτισμού κ. Γεώργιο Βουλγαράκη απέστειλε σήμερα (7 Ιουλίου) ο Νομάρχης Λασιθίου κ. Αντώνης Στρατάκης σχετικά με την επέκταση του Μουσείου Αγίου Νικολάου. Στην επιστολή του ο Νομάρχης, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:
 
Κύριε Υπουργέ
 
Κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στον Άγιο Νικόλαο πληροφορηθήκαμε για την ωρίμανση της Μελέτης του έργου επέκτασης του Μουσείου Αγίου Νικολάου. Επειδή δεν γνωρίζουμε τον προγραμματισμό του Υπουργείου Πολιτισμού για την χρηματοδότηση του έργου από πόρους του Γ΄ ΚΠΣ, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εάν είναι δυνατή η ένταξή του στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου σας.
 
Επειδή από την 3η Εγκύκλιο για την κατάρτιση του ΕΣΠΑ 2007-2013 του ΥΠ.ΟΙ.Ο προκύπτει ότι τα έργα Πολιτισμού κατά την περίοδο αυτή θα ενταχθούν στα ΠΕΠ και επομένως οι πόροι δεν θα είναι επαρκείς, έχουμε τη γνώμη ότι θα έπρεπε να εξαντληθούν οι δυνατότητες για τη χρηματοδότηση του έργου κατά την τρέχουσα περίοδο.
 
Γι’ αυτό παρακαλούμε, αν δεν υπάρχουν άλλοι επαρκείς διαθέσιμοι πόροι, να εξετάσετε την περίπτση ένταξης του έργου στο ΠΕΠ ΙΙΙ (σχετ. προκήρυξη 4711/15-06-2006 του Μέτρου 4.2)

Print Friendly, PDF & Email

Από manos