γιορτή του Πολιτιστικού και φυσιολατρικού συλλόγου θρυφτής
πολλοί φίλοι ανέβηκαν το βουνό για να τιμήσουν τους αορείτες της Θρυφτής

Το βράδυ του Σαββάτου 25 Ιουλίου, ανήμερα της εορτής κοίμησης της Αγίας Άννας, έγινε στη χώρο του συλλόγου στη Θρυφτή, η ετήσια εορτή, που συνήθως γίνεται μέσα στον Ιούνη. Στον ιδιόκτητο χώρο που διαθέτει ο σύλλογος, στρώθηκαν τραπέζια, ετοιμάστηκε η ψησταριά, οι μουσικοί κούρδισαν τα όργανα τους και το γλέντι άναψε σιγά – σιγά.

Εκτός από τη διαφοροποίηση της ημερομηνίας, αυτή τη φορά δεν υπήρχε καζάνι, όπως συνήθως υπάρχει στη γιορτή αυτή, λόγω θεμάτων τελωνείου, παρ’ ότι η συγκεκριμένη άδεια καζανίσματος δίδεται εδώ και πολλά χρόνια, μια ημέρα μέσα στο καλοκαίρι, για το σκοπό αυτό.

Γιορτή του Πολιτιστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Θρυφτής
ο πρόεδρος Γιώργος Χαμηλός σέρνει το χορό

Οι νοικοκυρές είχαν ετοιμάσει πολλά και διάφορα φαγητά, τα σουβλάκια ψήνονταν επί τόπου και όλα προσφέρθηκαν δωρεάν σε όσους τίμησαν τη γιορτή του Πολιτιστικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου. Ο καιρός πολύ καλός, δεν χρειάστηκε το πανωφόρι που λέγαμε στο σχετικό διαφημιστικό.

Πρώτος το χορό έσυρε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Χαμηλός, ο οποίος καλωσόρισε τους επισκέπτες και τους ευχαρίστησε, παράλληλα με τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία παρ’ ότι εκλήθησαν, έλαμψαν δια της απουσίας τους.

πολλά και διάφορα που έφτιαξαν οι νοικοκυρές
πολλά και διάφορα που έφτιαξαν οι νοικοκυρές

Το γλέντι κράτησε πολλές ώρες και για την ενίσχυση του συλλόγου έγινε λαχειοφόρος αγορά με δώρο ένα χλοοκοπτικό μηχάνημα.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos