Γιώργος Χατζημαρκάκης ημερολόγιο ενός ελληνικού ευρώ
Ατσαλάκης, Χατζημαρκάκης

Το πρώτο ευρώ, κόβεται στο νομισματοκοπείο στην Αθήνα, φορτώνεται στο καράβι, φτάνει, ξεφορτώνεται σε μια τράπεζα του Αγίου Νικολάου, δοθεί στα χέρια του πρώτου πολίτη.

Από και πέρα, αλλάζει χέρια, τόπους, ανθρώπους, λερώνεται πέφτει ακόμα και στις γραμμές του τραμ, παραμορφώνεται και καταλήγει στο βυθό της θάλασσα, μέσα από πολλές και διάφορες καταστάσεις, πρόσωπα και κοτζαμπάσηδες της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Γιώργος Χατζημαρκάκης ημερολόγιο ενός ελληνικού ευρώ
όσοι παρακολούθησαν τη παρουσίαση στο Περίπου

Πρόκειται για το μυθιστόρημα του Γιώργου Χατζημαρκάκη “ημερολόγιο ενός ελληνικού ευρώ” που γράφτηκε στα γερμανικά πρι δύο χρόνια, μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε στα Ελληνικά και παρουσιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης (20/4), στον Πολυχώρο Περίπου στον Άγιο Νικόλαο.

Ο Μιχάλης Ατσαλάκης διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου ενώ ο Γιώργος Χατζημαρκάκης μίλησε για την ιδέα, τη σύγχρονη πολιτική σκηνή της Ελλάδας και της Ευρώπης και όπως ήταν αναμενόμενο η συζήτηση επεκτάθηκε και σε πολλά άλλα ζητήματα πολιτικής, όπως, Ευρώπη, Αμερική, Ρωσία, Τουρκία, αλλά και άμεσα ενδιαφέροντα, όπως τα μνημόνια, οι Γαλλικές και οι Γερμανικές εκλογές και άλλα.

Ο κ. Χατζημαρκάκης μετέφερε επίσης την εκλογική του εμπειρία στη προσπάθεια του να δημιουργήσει πολιτικό φορέα και πως βλέπει το εχγείρημα μερικά χρόνια μετά, ενώ αναφέρθηκε και στο υδρογόνο ως καύσιμο, όπου πλέον συμμετέχει σε ένα σχήμα εταιριών και ερευνητικών ιδρυμάτων για καθαρή μορφή ενέργειας.

Το βιβλίο εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Διάμετρος και διατίθεται στα βιβλιοπωλεία.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos