Γλυπτική στην άμμο στην Αμμουδάρα Ηρακλείου
ένα από τα γλυπτά

“Αναδύονται” τα εντυπωσιακά γλυπτά μέσα από την καυτή άμμο στην παραλία της Αμμουδάρας καθώς συνεχίζεται με επιτυχία το φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο που ξεκίνησε στις 3 Ιουνίου.

Μικροί και μεγάλοι θαυμάζουν τα έργα, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που δοκιμάζουν να κάνουν τις δικές τους κατασκευές από άμμο, κοντά στους γλύπτες.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Μαλεβιζίου και του ΕΟΤ, ενώ έχει την υποστήριξη της περιφέρειας Κρήτης. Το πρωτότυπο εικαστικό γεγονός, δίπλα στη θάλασσα, διοργανώνεται από το σύλλογο Γυναικών δήμου Μαλεβιζίου “Η Μέλισσα” σε συνεργασία με τον γλύπτη Μανώλη Χαρκούτση. Το θέμα του είναι “Καλοκαιρινές διακοπές” και το μήνυμα του φεστιβάλ “Καθαρές θάλασσες, καθαρές παραλίες”.  Η προσέλευση του κοινού είναι ελεύθερη. 
Οι γλύπτες Yuriy Mysko, Lyudmyla Mysko και Μανώλης Χαρκούτσης, φιλοτεχνούν τα έργα τους σε κεντρική παραλία της Αμμουδάρας που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Νάξου, λίγο παρακάτω από το κεντρικό πάρκινγκ του δήμου. 
Από τις 13 Ιουνίου οι γλύπτες θα αρχίσουν να φιλοτεχνούν νέα έργα σε άλλη παραλία της Αμμουδάρας και συγκεκριμένα δυτικά των εκβολών του Αλμυρού ποταμού. 
Το φεστιβάλ προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί στις 20 Ιουνίου. Εκτός απροόπτου και τα έξι έργα θα παραμείνουν στους χώρους τους ολόκληρο το καλοκαίρι, για να τα χαίρονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αμμουδάρας Μαλεβιζίου. 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos